Den tidligere stjerneadvokaten Johannes Larsen har vært tørrlagt i fem år. Han begynner å bli rastløs i jobben som trikkefører, og klør etter å gjenoppta saka som blei hans bane. Da eks-kjæresten Thea ber ham finne ut om det er PST som overvåker Liv Sagen og hennes mann Ezer Eitan, avtroppet rådgiver for Ariel Sharon, kan ikke Johannes motstå fristelsen til en konfrontasjon med sin gamle plageånd, PST-etterforsker Vigleik Hoff. Det er imidlertid ikke noe lokalt oppgjør han havner oppi, og konfrontasjonen blir av et helt annet format enn det Johannes kunne drømme om.
Forlag Kagge
Utgivelsesår 2003