Byen som gikk i land

Haugesund bys historie etter 1950

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Haugesunds historie etter den andre verdenskrigen handler først og fremst om en by som forsøkte å gå i land.
Silde- og skipsfartsbyen Haugesund skulle snu ryggen til havets lunefulle konjunkturer og bli det selvsagte politiske, økonomiske og kulturelle sentrum i en egen region kalt Haugalandet. Forfatteren forteller om utvidelsen av bykommunens grenser i 1950-årene, boligbyggingen i etterkrigstiden, arbeidet for jernbane og flyplass, den store handelen med omlandet, og utviklingen av festivalbyen Haugesund. Han avslutter historien om denne egenartede byen med å vise hvordan flukten fra havet bare delvis lyktes.
Morten Hammerborg er professor i historie ved Høgskulen på Vestlandet, men arbeidet med denne boken har han utført ved UNI Research Rokkansenteret. Han har blant annet skrevet bøkene Skipsfartsbyen (2003), om Haugesunds skipsfartshistorie, og Byens skjulte årer, om vann og avløp i Bergen (2005, med Martin Byrkjeland).

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788245021806

EAN 9788245021806

Omtalt tid 1945-1999

Omtalt sted Haugesund

Språk Bokmål

Sider 814

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Stakkars Haugesund! Ignorert av sine storebrødre i nord og sør (Bergen og Stavanger), holdt nede av sitt omland (Tysvær og Karmøy) som nekter å spille andrefiolin for en by som vil være noe mer enn den er. Sentrum for en region de har oppfunnet selv (Haugalandet), som, for å gjøre tilværelsen enda surere for Haugesund, er delt av fylkesgrensa mellom Vestland og Rogaland.

Dette er essensen av Haugesunds historie fra 1950 til i dag, slik Morten Hammerborg framstiller den. Haugesund har måttet sloss for alt, uten drahjelp fra noen. Er du fra området, må du lese denne boka. Her forklares isfronten mellom Karmøy og Haugesund, hvordan byen gikk fra avhold til full fest på 1980-tallet, her får du historien om filmfestivalen og Sildajazzen, om Markedet, Kråkereiret, Oasen, Karmsund bro og Haraldsgata.

Boka kunne godt vært kuttet med 1/3, det ville gjort den litt lettere på labben. Utenom det: Obligatorisk for alle med et forhold til Sørvestlandet.Og ja, coveret er elendig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket