I Seksualitetens historie. Bind 2. Bruken av nytelsen viser Foucault hvordan man reflekterte over den seksuelle atferden i den klassiske, greske tenkningen, og tar ut-gangspunkt i det greske begrepet chresis afrodision - nytelsenes bruk - et begrep som settes i sammenheng med menneskets arbeid med seg selv som etisk subjekt. Foucault tar utgangspunkt i praksiser som i den greske kulturen var omsluttet av status og tydelige regler, samt hvordan de er reflektert i den medisinske og filosofiske tenkningen - deriblant om bruken av nytelse. Sentrale temaer i Foucaults analyse er forholdet til kroppen, forholdet til ektefellen, forholdet til guttene og forholdet til sannheten. Boken er en kunnskapsmettet historisk undersøkelse av temaer som ofte har vært knyttet til sterke tabuer og normaliseringsbehov.
Espen Schaanning har oversatt boken og skrevet et lengre etterord. Han er professor i Idéhistorie ved Universitetet i Oslo, har fransk doktorgrad i filosofi, og en norsk doktorgrad i idéhistorie om Michel Foucault som vitenshistoriker.
Forlag Pax
Utgivelsesår 2020
Serie Seksualitetens historie (II)
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket50 bokelskere følger dette verket.