Boken inneholder brev fra de amerikanske soldatene som har kjempet i Irak. De vil at det amerikanske folket skal få vite hva de mener om oppdraget og landets øverstkommanderende. Forfatteren slipper også til veteraner fra andre kriger, samt mødre, ektefeller og søsken av de amerikanske soldatene i felten. Brevskriverne setter ord på sinnet og frustrasjonen, tårene og smerten, men også håpet og bønnene.
Fra Michael Moore holdt sin berømte tale under Oscar-utdelingen til den grensesprengende filmen Bowling for Columbine, har han vært en uttalt kritiker av Bush-administrasjonen og krigen i Irak. I denne boken retter han imidlertid søkelyset mot protestene til de virkelige heltene - mennene og kvinnene som har kjempet i Irak, og som vil at det amerikanske folket skal få vite hva de mener om oppdraget og landets øverstkommanderende. Her er brev fra unge rekrutter og garvede marinejegere, fra fortvilte pårørende og fra veteraner som har opplevd krigens helvete til andre tider og på andre steder der USA har satt inn sine militære styrker. Brevene er flammende, forståelige og rørende og avdekker det sanne ansiktet til mennene, kvinnene og familiene ved fronten.
Utgivelsesår 2005
ISBN13 9788203232008