Omtale fra forlaget
Ingen kan kunsten å kombinere mat og vin som Toralf Bølgen og Trond Moi! Gjennom snart 20 år har de gledet hele Norge med sine kokebøker og restauranter, alltid med fokus på de gode råvarene og de beste vinvalgene. I denne kokeboken har de samlet det beste av det beste – over 400 oppskrifter – fra de mange kokebøkene de har utgitt med sitt lag av gode venner. Her er oppskrifter med vinanbefalinger til forretter, hovedretter, desserter, bakverk, lunsjretter og småretter, norsk og internasjonal mat. I tillegg finner du menyforslag og råd om valg av råvarer. La deg friste og inspirere av mat og drikke valgt ut blant det ypperste fra norske kokebøker gjennom tidene. Vel bekomme!
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2010
Format Innbundet
ISBN13 9788205391550
EAN 9788205391550
Språk Bokmål
Sider 415
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Har laget mat i kombinasjon med vin ut fra adresseavisa sine anbefalinger i ca 1 år nå. Så nå tenkte jeg at det var på tide å ta et steg opp. De anbefalingene jeg har fulgt har vært med konkrete oppskrifter og konkrete viner. Her er oppskriftene konkrete, men vintipsene kan naturligvis ikke være så konkrete når de er i bokform. Så har må jeg selv finne viner som passer til beskrivelsen: "chilensk chardonnay med et hint av eik". Maten er også en del utfordrende for meg - det er mye fransk. De rettene jeg ser for meg vil være lettest å lage for meg har mye tips om å drikke øl! Om ikke annet blir mannen begeistret!
Jeg kjenner (til min glede) at jeg også begynner å bli bedre å drikke vin: Jeg nikker gjenkjennende når jeg ser at viner laget på druen syrah anbefales til endrecote med peppersaus. Dette er "allment" innenfor vin at det kan være et hint av pepper i vin som er laget på syrah.
Boken er til tider morsom, hva skal man ellers si om oppskrifter som har følgende i indigrienslisten:
1 kg oksehale (kjøp fire okser, kapp halene og hiv resten)
Og i vinforslaget følges dette opp med:
Dette er allerede en nokså dyr rett, siden man trenger fire okser for å lage den, så man må ikke føle seg forplitet til å bruke all verdens penger på vinen ...
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket5 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket