Bølgen & Mois store bok om mat og vin

av (forfatter) og Mats Widén (illustratør).

Gyldendal 2010 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (2 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Ingen kan kunsten å kombinere mat og vin som Toralf Bølgen og Trond Moi! Gjennom snart 20 år har de gledet hele Norge med sine kokebøker og restauranter, alltid med fokus på de gode råvarene og de beste vinvalgene. I denne kokeboken har de samlet det beste av det beste – over 400 oppskrifter – fra de mange kokebøkene de har utgitt med sitt lag av gode venner. Her er oppskrifter med vinanbefalinger til forretter, hovedretter, desserter, bakverk, lunsjretter og småretter, norsk og internasjonal mat. I tillegg finner du menyforslag og råd om valg av råvarer. La deg friste og inspirere av mat og drikke valgt ut blant det ypperste fra norske kokebøker gjennom tidene. Vel bekomme!

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788205391550

EAN 9788205391550

Språk Bokmål

Sider 415

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 2 0 0 0

Bokomtaler

Har laget mat i kombinasjon med vin ut fra adresseavisa sine anbefalinger i ca 1 år nå. Så nå tenkte jeg at det var på tide å ta et steg opp. De anbefalingene jeg har fulgt har vært med konkrete oppskrifter og konkrete viner. Her er oppskriftene konkrete, men vintipsene kan naturligvis ikke være så konkrete når de er i bokform. Så har må jeg selv finne viner som passer til beskrivelsen: "chilensk chardonnay med et hint av eik". Maten er også en del utfordrende for meg - det er mye fransk. De rettene jeg ser for meg vil være lettest å lage for meg har mye tips om å drikke øl! Om ikke annet blir mannen begeistret!

Jeg kjenner (til min glede) at jeg også begynner å bli bedre å drikke vin: Jeg nikker gjenkjennende når jeg ser at viner laget på druen syrah anbefales til endrecote med peppersaus. Dette er "allment" innenfor vin at det kan være et hint av pepper i vin som er laget på syrah.

Boken er til tider morsom, hva skal man ellers si om oppskrifter som har følgende i indigrienslisten:
1 kg oksehale (kjøp fire okser, kapp halene og hiv resten)
Og i vinforslaget følges dette opp med:
Dette er allerede en nokså dyr rett, siden man trenger fire okser for å lage den, så man må ikke føle seg forplitet til å bruke all verdens penger på vinen ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

5 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

<3


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Alkymisten" av Paulo Coelho
  • "Øya" av Victoria Hislop
Alle bokanbefalinger for dette verket