Beverriket

skuespill

av (forfatter).

Vigmostad Bjørke 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Et skuespill som forteller om en families tilblivelse og fall gjennom fire generasjoner, over en hundreårsperiode. Et spedbarn mister sine foreldre under et kolerautbrudd på den norske landsbygda. Foreldrene brennes ute på tunet. Guttebabyen overlever. Det hviskes om at de er av taterslekt. I ungdommen blir gutten oppdaget av en omreisende lærer, som mener man her har med en begavelse å gjøre. Gutten blir sendt til København for å studere, kommer hjem og blir prest i Bergen, stifter familie, får en sønn. Sønnen utdanner seg til psykiater, hans sønn igjen blir skipsmegler. Det går over styr og han dømmes for alvorlige forbrytelser. Den fjerde sønnen blir kunstner. Et rusproblem utvikler seg sammen med en kjærlighetshistorie. Bevverriket er en fortelling om fire generasjoner fedre og sønner. Om en familie som forfølges av tragedie og motgang, som om en forbannelse fulgte dem som en skygge.
Eivind Riise Hauge (f. 1980) fra Bergen debuterte i 2010 med novellesamlingen Victor Tukmakovs siste vinter, og har siden markert seg som en allsidig forfatter med utgivelser i en rekke sjangre: roman, novellesamlinger og sakprosa. Beverriket er hans andre skuespill, utviklet i samarbeid med Dramatikkens hus.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788241951442

EAN 9788241951442

Omtalt sted Bergen

Språk Bokmål

Sider 152

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Skuespillet fikk strålende omtale i Bergens Tidende:
««Beverriket» er en ambisiøs og fortettet tekst som krever litt av leseren. De som liker å lete etter underliggende mønstre og skjulte sammenhenger vil ha stor glede av denne boken.

Se hele omtalen her: https://www.bt.no/kultur/i/zGanBb/leter-du-etter-skjulte-sammenhenger-i-verden-da-vil-du-ha-glede-av-de

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket