Barnesamtaler

det annerkjennende samværet og samtalens betydning for barn med samspillsvansker

av (forfatter).

Gyldendal akademisk 2006 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren har arbeidet med barn og unge med spesielle behov i mange år, og har gjort seg erfaringer med systematisk bruk av samtaler. I boken gir hun en praktisk og metodisk fremstilling av hvordan man kan komme i gang med og gjennomføre barnesamtaler. Hun argumenterer for at det er viktig å hjelpe barna så tidlig som mulig for å hindre at de utvikler større vansker. Boken inneholder beskrivelser av barns tanker og hvordan de selv opplever sin situasjon. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Hvordan kan vi bli bedre til å snakke med barn, ikke bare til dem? Mange barn og unge strever med tanker og forestillinger knyttet til begivenheter i familien, i barnehagen eller skolen. Nyheter fra det store verdenssamfunnet kan også virke overveldende. Noen reagerer med redsel, frykt og utrygghet og kompenserer sine følelser med å utvikle en atferd som oppfattes som krevende og problematisk. Vi kaller dem ofte .atferdsvanskelige., der de opponerer, protesterer, argumenterer og bryter grenser. Felles for disse barna er at de trenger voksne som ser dem og er gode samtalepartnere som kan hjelpe dem til å uttrykke og forstå seg selv bedre. Hvordan kan vi så i samhandling med barnet finne nøkkelen til deres ressurser og samarbeidsvilje? Kinge har arbeidet med barn og unge med spesielle behov i mange år, og har gjort seg viktige erfaringer med systematisk bruk av samtaler. I boken gir hun en praktisk og metodisk fremstilling av hvordan man kan komme i gang med og gjennomføre barnesamtaler. Hun argumenterer sterkt for at det er viktig å hjelpe barna så tidlig som mulig for å hindre at de utvikler større vansker. Boken inneholder mange nyttige beskrivelser av barns tanker og hvordan de selv opplever sin situasjon. Emilie Kinge er spesialpedagog og førskolelærer. Hun har arbeidet i en årrekke i ulike barnehager, og har de siste årene arbeidet i PPtjenesten. Hun har tidligere skrevet boken Empati hos voksne i møte med barn med spesielle behov.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2006

Format Heftet

ISBN13 9788205361164

EAN 9788205361164

Språk Bokmål

Sider 227

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Arv og miljø - roman" av Vigdis Hjorth
  • "De usynlige" av Roy Jacobsen
  • "En mann ved navn Ove" av Fredrik Backman
  • "Ligge i grønne enger" av Anne B. Ragde
  • "Eremittkrepsene" av Anne B. Ragde
  • "Bokhandleren i Kabul - et familiedrama" av Åsne Seierstad
  • "Berlinerpoplene - roman" av Anne B. Ragde
  • "Heksene" av Pénélope Bagieu
  • "Min kamp - roman" av Karl Ove Knausgård
  • "Boktyven" av Markus Zusak
  • "Alkymisten" av Paulo Coelho
  • "Tusen strålende soler" av Khaled Hosseini
Alle bokanbefalinger for dette verket