Bare rør

av (forfatter) og Ragnar Aalbu (illustratør).

Ena 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.56 (9 terningkast.)

18 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Det måtte komme: Boka om slurv i transportbransjen. Bare rør er tredje og siste bok i Ragnar Aalbus kritikerroste trilogi som startet med Hakk o ve og fortsatte med Paisommer.

Denne gangen blir vi kjent med brødrene Ellefsen og Tollef- sen, som driver et transportbyrå. De har spesialisert seg på å flytte lange ting, som stolper og rør. Helst bare rør. Ute på oppdrag roter de det til og kommer i skade for å rasere en hel fuglelandsby. Fuglene blir rasende, og da ugla beordrer fullt angrep, befinner våre venner seg på en desperat flukt gjennom skogen. Til slutt finner de ly i hulen til muldvarpen, som byr på rosinboller. Vil brødrene klare å slutte fred med fuglene og får fuglene husene sine tilbake? Vi kan røpe en happy ending. Om enn ikke helt forskriftsmessig utført.

«Alle bør lese/se bøkene til Ragnar Aalbu».
Anne Cathrine Straume, NRK

Bokdetaljer

Forlag Ena

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788241951916

EAN 9788241951916

Serie Muldvarptrilogien (3)

Genre Humor

Språk Bokmål

Sider 50

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 1 3 2 0 0

Bokomtaler

Enda en bok som jeg leste i 2020, og som jeg ikke rakk å skrive om samme året som jeg leste den, men har ikke mange bøker fra 2020 igjen, som jeg har lyst til å skrive om.

Er klar over at Bare rør ikke er for min målgruppe. Oss i slutten av 30-åra, men jeg liker å lese barnebøker for å følge med på utviklingen av dem oppgjennom årene, og sammenligne hvordan dagens barnebøker, er i forhold til hvordan de var da man selv var liten.

En frittstående trilogi
Bare rør er siste bok i Muldvarptrilogien. Selv har jeg ikke lest de to andre, og synes denne kan fint leses frittstående. Man blir kjent med brødrene Ellefsen og Tollef-sen. Sammen driver de et transportfirma. Denne gang får de en noe uvanlig flyttelass, og på grunn av tyngdekraft, skjer det et uhell, som gjør at flere fuglehjem blir ødelagte. Arbeidsulykke kan skje den beste, men klarer de å gjøre det godt igjen?

Dette er en svært kort bok på 50 sider, men det skjer mye på disse få sidene, mest gjennom illustrasjoner, for teksten består av få linjer og det er heller ikke tekst på hver side. Den passer godt som høytlesning før sovetid, eller for de som nettopp har lært seg å lese.

Denne gjengen består av både alvor og humor. Er Ellefsen og Tollefsen løsningsorienterte? Blir de venner med fuglene igjen?

Ingen stor fan av illustrasjonene
Ofte foretrekker jeg forfattere skriver og illustrerer selv, i stedet for at noen andre illustrerer historien deres, men denne gang, ville jeg nok likte det bedre hvis noen andre tok illustrasjonsbiten. Det blir litt stivt for meg, både linjene og fargebruken. Man blir ikke helt engasjert og stemningen er noe fraværende. Det finnes noen gode illustrastratører nå for tiden som bidrar i barnebøker, men må si at jeg foretrekker illustrasjonene i bøker fra da jeg var liten, for de føltes på en måte mer ekte.

Er som nevnt klar over at dette er en barnebok, men det bør være lov å være litt streng da, også. Personlig er jeg ikke interessert i å lese de to andre bøkene. Men er glad for å ha fått med meg denne for selv om jeg ikke ble begeistret, er det interessant å få med seg ulike stilarter når det gjelder illustrasjon og uttrykk.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Bellas bekymring" av Tom Percival
 • "Samtidig, nede på jorda ..." av Oliver Jeffers
 • "Lukas og Kim" av Johan B. Mjønes
 • "Fremmed mann" av Kaia Dahle Nyhus
 • "Kåre og Marimba hjelper til" av Markus Lantto
 • "Fra stjernene til livet - en fortelling fra samisk mytologi" av Sissel Horndal
 • "De fire dragene" av Sveinung Oppegaard
 • "Leo er en laks" av Arne Svingen
 • "Vi må rekke barnehagen!" av Silje Bekeng-Flemmen
 • "Du og eg" av Erna Osland
 • "Bjørnen sover - om alt bjørnen gjør før den legger seg" av Bjørn Arild Ersland
 • "Gro Harlem Brundtland" av Kristin Grue
Alle bokanbefalinger for dette verket