Boken inneholder oppskrifter på brød, loff, småbakst, pai, pizza, piroger og kaker med speltmel. Den tar i tillegg for seg ulike fremgangsmåter, som brødbaking med hånd og med maskin, samt forming og steking. Har register.
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 2006
ISBN13 9788202259716
EAN 9788202259716
Veldig spennende. Jeg var ikke klar over at askorbinsyre hjalp til i brødbaking, men nå vet jeg det. Mye spennende krydder i brødene, og det jeg syntes var mest spennende var "Esekiels brød". I sitatet fra boken står det: "Profeten Esekiel fikk ifølge Det gamle testamentet en brødoppskift direkte av Gud, og spiste bare dette i 390 dager. Brødet skal inneholde alle stoffene som trengs for å overleve. Bønner, linser og hel spelt gir fullverdig protein." Har dessverre ikke rukket å bake noen av brødene da jeg har en laaaang liste med hva jeg skal lage på kjøkkenet. Heldige meg! Det må da være et virkelig luksusproblem.