Omtale fra forlaget
Spelt er et kornslag fra oldtiden, også kalt urhvete. Spelt er sunnere og smaker etter manges mening bedre enn vanlig hvetemel. Det selges som hel spelt, speltkli, klemt spelt, spelt flak, sammalt spelt og siktet spelt. Å bake med spelt er ikke vanskeligere enn å bake med andre kornslag, det er bare litt anderledes. Også alle slags kaker kan bakes med speltmel.
Mone Eli Sæland er husstellærer og klinisk ernæringfysiolog med lang erfaring og evne til pedagogisk fremstilling uten at stoffet blir tørt eller kjedelig. Hun er ansatt på Høgskolen i Akershus, hvor hun underviser i ernæring og ernæringsrelaterte fag, både praktisk og teoretisk.
Jon Marius Nilsson er fotograf fra Statens kunsthøgskole i Bergen og Kunst-designfagskolen i Oslo. Ved siden av sin interesse for fotografi er han sterkt opptatt av mat, både tilberedning, visualisering og konsumering.
Forlag Cappelen
Utgivelsesår 2006
Format Innbundet
ISBN13 9788202259716
EAN 9788202259716
Språk Bokmål
Sider 119
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Veldig spennende. Jeg var ikke klar over at askorbinsyre hjalp til i brødbaking, men nå vet jeg det. Mye spennende krydder i brødene, og det jeg syntes var mest spennende var "Esekiels brød". I sitatet fra boken står det: "Profeten Esekiel fikk ifølge Det gamle testamentet en brødoppskift direkte av Gud, og spiste bare dette i 390 dager. Brødet skal inneholde alle stoffene som trengs for å overleve. Bønner, linser og hel spelt gir fullverdig protein." Har dessverre ikke rukket å bake noen av brødene da jeg har en laaaang liste med hva jeg skal lage på kjøkkenet. Heldige meg! Det må da være et virkelig luksusproblem.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket