I denne boka presenterer KS sin forståelse og sine fortolkninger av forhold knyttet til arbeidstidsproblematikken. Boka er generell og retter seg ikke mot spesielle sektorer og er praktisk rettet med vekt på prosess og metode for å utarbeide aktivitetsplaner, bemanningsplaner og arbeidsplaner for turnus. Ved hjelp av eksempler viser den hvordan ressursene man har til rådighet kan utnyttes uten å komme i strid med gjeldende lov og avtaleverk. I forhold til 1 utg. er det her lagt inn langt flere eksempler, dessuten et eget kapittel om prosess og metode. Med litteraturliste, referanser og eksempeloversikt.
Arbeidsplanen er et viktig hjelpemiddel for å oppnå best mulig tjenestetilbud for brukerne.
For arbeidsgivere og ledere er det en utfordring å prioritere og fordele ressurser. Medarbeidernes arbeidstid og kompetanse skal planlegges til beste for brukerne, samtidig som det skal tas hensyn til medarbeidernes behov. God arbeidstidsplanlegging innebærer så vel nært samarbeid i organisasjonen som effektiv ressursstyring, utvikling og fleksibilitet.
Denne boka er et nyttig redskap i denne sammenhengen. Den gir en oversikt over de viktigste bestemmelsene på området arbeidstid kombinert med eksempler på hvilke muligheter for god planlegging som lov- og avtaleverket gir.
Boka er praktisk rettet med vekt på prosess og metode for å utarbeide aktivitetsplaner, bemanningsplaner og arbeidsplaner for turnus . illustrert med mange eksempler som også kan fås elektronisk.
Forlag Kommuneforlaget
Utgivelsesår 2000