Alt bra?

en mors og datters historie om ufrivillig skolefravær, psykisk sykdom og det å være pårørende

av (forfatter), Sofie Frøysaa (forfatter), Ellen Frøysaa (oppleser) og Sofie Frøysaa (oppleser).

Cappelen Damm 2023 Lydfil

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Alt bra? handler om Sofie Frøysaa og moren Ellen Frøysaa sitt møte med skolen og det psykiske helsevesenet når Sofie blir psykisk syk i tenårene. Sofie gikk fra å få toppkarakterer på ungdomsskolen til å bli en såkalt dropout-elev på videregående. Det handler om hvordan familiedynamikken endres når en i familien blir syk. Det handler om forventninger, frykt, dårlig samvittighet og skam. Og kanskje viktigst av alt: Om viktigheten av å bli tatt på alvor. Både den som er syk, og den som er nærmeste pårørende. Boka veksler mellom Sofie og Ellens perspektiv. Sofies tekster er i stor grad basert på dagboknotater fra hun var 16-18 år, og hun deler usensurert om hvordan det kan oppleves å falle utenfor. Ellen skriver nakent og ærlig om hvordan hun strever for å nå frem til Sofie. Om selvransakelse og tvil om hvordan være en god forelder for en ungdom som strever. Til sammen er det en ærlig og usensurert historie om ufrivillig skolefravær og tabubelagte psykiske lidelser.

Utgivelsesår 2023

Format Lydfil

ISBN13 9788202807511

EAN 9788202807511

Genre Personlige beretninger

Omtalt person Sofie Frøysaa Ellen Frøysaa

Denne må du lese! Jeg er så glad for at Ellen og Sofie Frøysaa både kom på og orket å skrive denne boka. Fra starten ble jeg fanget i teksten, jeg ønsket ikke å legge ned boka. Dette er en bok som jeg kunne ønske at bare varte og varte. Jeg kjente på så mange følelser gjennom hele boka: empati, glede, sinne, håp, frustrasjon, egne fordommer, andres fordommer. For en berg og dal bane. En utrolig viktig bok som ikke ligner noe annet jeg har lest tidligere, den har ikke bare veldig godt og lærerikt innhold, den er også veldig godt skrevet. Jeg følte jeg lærte noe av hver og en av de ulike personene i boka, en jeg vil bli (Bjørn Erik), en jeg aldri vil bli (ignorant lærer med himlende øyne) blant mange. Bare les den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lister som inneholder dette verket

Bøker lest

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

• "Ingenstedsøya" av Therese Aasvik
  • "Litt redd, bare - roman" av Alexander Kielland Krag
  • "Jeg burde kanskje sagt nei" av Else Kåss Furuseth
  • "Da jeg var usynlig - de trodde han var hjernedød, men han skjønte alt de sa" av Martin Pistorius
  • "Kirurgen - roman" av Ida Hegazi Høyer
  • "Engel av nylon - roman" av Helene Uri
  • "Fars rygg - roman" av Niels Fredrik Dahl
  • "Men du ser ikke syk ut" av Ragnhild Holmås
  • "Min skam - en historie om forventninger og løsrivelse" av Nadia Ansar
  • "Blond" av Joyce Carol Oates
  • "Mysteriet mamma" av Trude Lorentzen
  • "Abida Raja - frihetens øyeblikk" av Håkon F. Høydal
Alle bokanbefalinger for dette verket