Åndenød

av (forfatter) og Lisa Vesterås (oversetter).

Gursli Berg 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (11 terningkast.)

19 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Det er en morder i fjellet. I isødet er det ingen som kan redde deg, hvem blir nestemann?

Journalist Cecily Wong får tilbud om å intervjue den verdenskjente fjellklatreren Charles
McVeigh idet han bestiger fjelltoppen Manaslu i Nepal og setter verdensrekord. Det er bare én hake ved oppdraget: hun må være førstemann opp på toppen.

Oppgaven er enorm, og blir ikke lettere av at farene truer allerede før de har dratt fra baseleiren. Noen har festet en lapp på teltet hennes, med advarsel om at det er en morder i fjellet. Isolert i fjellet, med kun tidvis kontakt med omverdenen, må Cecily ikke bare overleve farene ved å klatre i svimlende høyder - oksygenmangel, gapende bresprekker og skrekkinngytende snøskred - men også en rekke uhell som tyder på at det faktisk finnes en morder som er ute etter å ta livet av dem, en etter en. Og hvor skulle en seriemorder trives bedre enn i et område som allerede går under navnet «Dødssonen»?

Klaustrofobisk setting og nervepirrende spenning gjør at denne iskalde thrilleren er
vanskelig å legge fra seg.

Bokdetaljer

Forlag Gursli Berg

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788284321127

EAN 9788284321127

Genre Psykologiske thrillere

Språk Bokmål

Sider 431

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 5 3 0 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åndenød var en ukjent bok for min del da den dukket opp, men jeg er svak for fjellthrillere, og det passer å lese nå som det er sommer, og kjenne litt ekstra på kontrasten. Den dukket opp på et fint tidspunkt.

Amy McCulloch besteg Manaslu i 2019, og hun bruker et fjell hun kjenner godt til i handlingen. Boka er stemplet som en krim, men jeg synes den heller mer mot psykologisk thriller. Det er også lov å være uenig.

Mer enn bare høyde som truer
Boka er om å utfordre seg selv og bevege seg i ukjent terreng. Journalist og blogger Cecily Wong får erfare nettopp det. Hun har fått et oppdrag og det er å intervjue klatrelegenden Charles McVeigh, men det på en betingelse ... Hun må bestige Manaslu sammen med ham og hans utvalgte team. Hun har ikke mye fjellklatring å skryte på seg og hun har satset absolutt alt på dette intervjuet. Hun og kjæresten har gjort det slutt, og hun har brukt alt av penger på utstyr og reisen. Det kan ikke gå galt og hun er nødt til presse seg til det ytterste, men er det bra nok? I tillegg er hun på team med folk hun ikke kjenner.

Hun blir sjokkert da teamet til Charles velger å fortsette ekspedisjonen da en mann fra et annet team blir funnet død. Hun blir stadig mer skeptisk til hele oppleget da andre dør, og hun lurer på hvor trygt resten av ferden blir. Det virker også som hun er den eneste som oppdager en mann som ikke tilhører noen team, men som sover i telt et sted for seg selv og som plytsrer på en uhyggelig måte. Når hun skal vise teltet hans for andre, er det selvfølgelig borte. Er det bare hun som har høydesyke og hallusinerer, eller er det en morder i fjellet sammen med dem?

Spennende elementer
Er det bøker jeg er svak for er det bøker som inneholder kulde og isojalsjon. Synes det er spennende elementer. sammen Det får meg til å tenke på The Shining med Jack Nicholson. Det påvirker folk på forkjellig måte. Det gjør det også med karakterene i Åndenød. Det var interessant å se hvor ulike de var angående erfaring når det gjaldt fjellklatring og grunner til at de var der, og samtidig lese om hvordan Cecily Wong vokser som person i denne utfordringen.

Oppramsingen og hvordan avslutningen ble gjort, var noe komisk. Men avslutninger på thriller er ofte vanskelige, men det ødela ikke resten av boka. Wong skriver med erfaring, innlevelse og stemning. Leser gjerne mer fjellthrillere og bøker av McCulloch.

Fra min blogg: I Bokhylla

(Eksemplar fra Gursli Berg Forlag, mot en ærlig anmeldelse)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Fruene" av Tarryn Fisher
 • "Vokterne" av Svein Gudbrandsen
 • "Rovhjerte" av Ulrika Rolfsdotter
 • "Nattklovnen - politikrim" av J.R. Henrixen
 • "Lang lang rekke" av Bjørn Bakken
 • "Paradis - kriminalroman" av Frøydis Lilledalen
 • "Jul i Sandøsund - en roman" av Lene Lauritsen Kjølner
 • "Svarte engler" av Jarle Sten Olsen
 • "Jenta under isen" av Max Seeck
 • "Crux" av Sven G. Simonsen
 • "Den svarte svanen - kriminalroman" av Ingrid Berglund
 • "Kittyhawk savnet" av Garry Disher
Alle bokanbefalinger for dette verket