Boka gir en innføring i de ulike fasene innenfor empirisk samfunnsforskning, fra idé til ferdige resultater. I boka presenteres denne prosessen med eksempler både fra hverdagen vår, fra oppslag i media og fra forskning. Har litteraturliste og stikkordsregister.
Vår kunnskap om oss selv og om andre er i stor grad basert på forskning, men* hva er forholdet mellom «min lille verden» og den forskningsbaserte kunnskapen i «den store verden»?* er vitenskap og forskning det samme? * hva kjennetegner forskningsprosesser?* er det mulig å oppnå sannhet i samfunnsforskning?* hvilke føringer avgjør hva det forskes på? Forfatterne presenterer stoffet med eksempler fra både hverdagen, oppslag i media og forskning. Boken er spesielt beregnet på de som ønsker seg et første møte med forskning.
Forlag Gyldendal akademisk
Utgivelsesår 2006
ISBN13 9788205351554
EAN 9788205351554
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket6 bokelskere følger dette verket.