Solaris

roman

av (forfatter) og Julia Wiedlocha (oversetter).

Solum Bokvennen 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.40 (20 terningkast.)

70 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Bruno Billiaerts eksemplar av Solaris - roman

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

andere talen

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

I en fjern kant av verdensrommet ligger planeten Solaris. Overflaten er dekket av en mystisk, flytende substans som kan anta de mest utrolige former. Dette oseanet har gitt grunnlag for myriader av teorier om intelligent liv, og i over hundre år har forskere fra jorden forsøkt å løse Solaris' gåte.

Psykologen Kris Kelvin ankommer forskningsstasjonen på Solaris og oppdager raskt at det ikke bare er den vanlige besetningen som befinner seg om bord. Stasjonen er hjemsøkt av skapninger som synes å ha opphav i besetningens minner. Kelvin blir selv konfrontert med en naturtro kopi av sin avdøde kone, Harey. Kan det være oseanet som frembringer disse såkalte «gjestene», og i så fall, hvorfor?

Kultklassikeren «Solaris» fra 1961 er en psykologisk thriller, en tragisk kjærlighetshistorie, en vitenskapssatire og en elegi over menneskets ensomhet i universet. Romanen innbyr til refleksjoner omkring menneskets plass i universet og om hvordan man kan forstå en utenomjordisk eksistens som er radikalt forskjellig fra alt vi kjenner fra før.

Oversatt fra polsk av Julia Wiedlocha.

Stanislaw Lem (1921-2006) er en polsk forfatter, essayist og futurolog. Han regnes som en av verdens fremste science fiction-forfattere. «Solaris» er hans mest kjente roman og har blitt oversatt til over 40 språk. Boken ble filmatisert av Andrej Tarkovskij i 1972 og Steven Soderbergh i 2002.

Stanislaw Lem (1921-2006) var en polsk forfatter av satirisk og filosofisk science-fiction-litteratur. Hans bøker er oversatt til 40 språk og er solgt i over 27 millioner eksemplarer.

Bokdetaljer

Forlag Solum Bokvennen

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788256020355

EAN 9788256020355

Genre Science fiction Klassisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 262

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 7 6 3 1 0

Bokomtaler

Godt sagt! (1) Varsle Svar

SCI-FI FOR ROMANTISKE FILOSOFER: Solaris er en sci-fi-klassiker som kanskje egner seg aller best for de som ikke leser sci-fi til vanlig. Til gjengjeld hjelper det å være litt filosofisk anlagt med en svakhet for romantikk. Lem gir virkelig noe å tenke på. Når handlingen er lagt til det ytre rom så ligger spørsmålene om universet selvsagt nær, men boka rommer mange flere elementer enn det. Her finner du både funderinger om vitenskapens virkemåte, erkjennelsens grenser og ikke minst kjærlighetens vesen.

LETTLEST, SPENNENDE OG SUBTIL: På tross av at Lem skaper rom for tanken er boka lett å lese. Den er også spennende, men på en annen måte enn forventet. Dette er ikke horror med utenomjordiske monstre, men subtil skrekk på en hyggelig og innsmigrende måte.

BEST SOM BOK: Solaris har blitt filmet flere ganger, men å filme denne romanen er bokstavelig talt umulig. Beskrivelsene av hovedpersonen - oseanet - er hinsides menneskelig fatteevne. Forfatterens finstemte verbale akrobatikk gjør et troverdig og eggende forsøk, som på film er nødt til å bli dødt og flatt. God bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

I wanted to stop her; in the darkness and silence we occasionally managed to throw off our despair for a while by making each other forget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Den usynlige mann" av H.G. Wells
 • "The Martian Chronicles" av Ray Bradbury
 • "The moon is a harsh mistress" av Robert A. Heinlein
 • "Dommeren og hans bøddel" av Friedrich Dürrenmatt
 • "The Man in the High Castle (Penguin Modern Classics)" av Philip K. Dick
 • "Vergils død" av Hermann Broch
 • "Red Mars (Mars Trilogy)" av Kim Stanley Robinson
 • "In Watermelon Sugar" av Richard Brautigan
 • "Kontakt" av Carl Sagan
 • "Taushet" av Shūsaku Endō
 • "Mannen som faller" av Don DeLillo
 • "Så den store fuglen ikke tar deg" av Hiromi Kawakami
Alle bokanbefalinger for dette verket