Oldemor

av (forfatter) og Anna Fiske (illustratør).

Ena 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.92 (13 terningkast.)

29 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

anna_leser_litteraturs eksemplar av Oldemor

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Barnebøker

Lesedato

2023

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Lukas besøker oldemor på sykehjemmet. Det er 90 år mellom dem, og Lukas er så nysgjerrig på livet hun har levd. Samtalene deres handler om alt oldemor har sanset, sett og lekt. Med Anna Fiskes karakteristiske illustrasjoner blir boken en morsom, burlesk og litt melankolsk reise gjennom et langt liv. Boken passer godt som utgangspunkt for samtaler med barn, men den kan også passe for mennesker med leseutfordringer og de som lærer seg norsk. Boken er tilrettelagt med enkel tekst og har mottatt støtte fra organisasjonen Leser søker bok, som jobber for at alle skal ha tilgang til god litteratur.
Sagt om boken:«Oldemor er i all sin enkelhet kanskje den fineste boken hun har laget om temaet.»http://www.barnebokkritikk.no/gamle-damers-magi/#.W63kZmgzZaQ «Det er nesten litt sørgelig å lese den uten et barn i armkroken, for her vil det oppstå gode samtaler og noen nye innsikter, både for liten og stor»https://www.dagbladet.no/kultur/anna-fiskes-nye-barnebok-innbyr-til-mange-fine-samtaler/63949668På radio: https://radio.nrk.no/ /kulturhuset- /MKTR07009316/02-10-2016
Om forfatteren:Anna Fiske (f. 1964) er illustratør, bildebokforfatter, tegneserieskaper og billedkunstner. Med sine lekne, særegne strektegninger og kreative nyskapning innen barnebokfeltet, har hun høstet svært mange priser og utmerkelser. I 2015 ble hun sammen med Geir Gulliksen nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for boka Joel og Io. Samme år ble hun tildelt Kulturdepartementets illustrasjonspris. I 2014 mottok hun den prestisjetunge Bokkunstprisen og Rasmus Løland litteraturstipend. Hun har akkurat mottatt Skolebibliotekarforeningens litteraturpris 2016, og er nominert til Alma-prisen.

Bokdetaljer

Forlag Ena

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788293473244

EAN 9788293473244

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 6 4 0 0 0

Bokomtaler

Oldemor handler om en gutt, Lukas, som er på besøk hos sin oldemor på sykehjemmet. Når han kommenterer oldemor sine øyne eller at hun har rynkete hender ol., så forteller hun historier fra sitt liv, om hva hun har sett med de øynene og hva hendene har holdt. Boken er rørende fordi den viser hvor mye et gammelt menneske har å tilføre et lite barn gjennom sine erfaringer, og også omvendt. Barnet har nysgjerrigheten og oldemor har tiden til å svare. Jeg kjente også på at det er trist at mange gamle ikke får dele av denne visdommen til noen. Anna Fiske sin karakteristiske strek er kjent for meg gjennom Hallo-bøkene, myldrebøker som er veldig populære hjemme hos oss, og hun har visst skrevet flere bøker og tegneserier om gamle menneskers samspill med barn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Polly-Esther i trommeltrøbbel" av Tiril Valeur
 • "Usynlige Snefrid og Nusselige Mus" av Ingunn Aamodt
 • "Jentelus" av Mariangela Di Fiore
 • "Farfars bombekrater" av Adele Lærum Duus
 • "Feber" av Jill Moursund
 • "Plystre på Tella" av Anna Fiske
 • "Hei, hello!" av Helena Bross
 • "Passe på en puddel og andre fortellinger" av Anna Fiske
 • "Naboen er en heks" av Bjørn Arild Ersland
 • "Anton og Jonatan" av Jostein Gaarder
 • "Pappaer overalt" av Kaia Dahle Nyhus
 • "Hemmelige hytter" av Anna Fiske
Alle bokanbefalinger for dette verket