Indian summer

av (forfatter) og Annie Riis (gjendikter).

Pax 2000 Innbundet

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no

StineMas eksemplar av Indian summer

Lesetilstand

Ønsker meg denne.

Hylle

Vil lese

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Den veletablerte, men desillusjonerte forfatteren August har sluttet å skrive. Også ekteskapet hans er blitt historie. Ved nyutgivelsen av en av hans romaner, treffer August igjen sin ungdoms elskede, fotografen Alma. Møtet setter i gang en strøm av minner. Alma sviktet ham den gangen til fordel for hans eldre, mer erfarne og langt mer berømte kunstnervenn Gustav. Med ham fikk hun Becky. Nå har den vakre Alma selv blitt forlatt og også datteren er blitt en attraktiv kvinne.

Omtale fra forlaget

"Jeg hadde kjent igjen kroppen hennes og dens bevegelser, slik man kjenner igjen et sted der man ikke har vært på lenge. Lyset og ekkoet der, litt annerledes enn man husker det, uten at man kan si om det er fordi stedet har forandret seg eller man husker feil. Men forandringene gjorde bare minnene om den dagen sterkere."
"-Er det noe mellom deg og mor?.#11;-Det er en gammel historie fra før din tid.#11;Nå, mener jeg."
Den veletablerte, men desillusjonerte, forfatteren August har sluttet å skrive. Også ekteskapet hans er blitt historie. Men ved nyutgivelsen av en av hans romaner, treffer August igjen sin ungdoms elskede, fotografen Alma. Møtet setter i gang en strøm av minner. Alma sviktet ham den gangen til fordel for hans eldre, mer erfarne og langt mer berømte kunstnervenn Gustav. Med ham fikk hun Becky. Nå er den vakre Alma selv blitt forlatt. Også datteren er blitt en attraktiv kvinne.
Romanens fortelling er i slekt med de greske dramaer. EN teateroppføring av Ibsens Fruen fra havet kaster lys over et velkjent tema: Slik Ibsens Ellida ble tiltrukket den fremmede fra havet, ble Alma fascinert av "kunstnermyten" og kvinnebedåreren Gustav. Her er dyktig skuespill på scenen, men også i det virkelige liv.
Hvem var August da han elsket Alma så høyt? Elsker han henne fortsatt? Hva styrer hans lengsler og lidenskaper? Og hva slags menneske - og kunstner - er han selv i stand til å være?

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788253021638

EAN 9788253021638

Språk Bokmål

Sider 127

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket