Det innestengte spøkelset

av (forfatter), Sofia Falkenhem (illustratør) og Øystein Rosse (oversetter).

Mangschou 2023 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.33 (3 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Rufsetufsas eksemplar av Det innestengte spøkelset

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Barn/Ungdom

Lesedato

2023

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Visste du at spøkelser er utrydningstruete?

En lang og kjedelig sommerferie forvandles til et eventyr når tvillingene Sam og Sara får vite at farmor og farfar var spøkelsesforskere! Verkstedet deres med snåle apparater og oppfinnelser er fremdeles i den hemmelige kjelleren. Og der nede hører Sam og Sara for første gang mystiske lyder, og de bestemmer seg for å bli SPØKELSESREDDERE!

Det innestengte spøkelset er første bok i den nye serien REDD SPØKELSENE! Koselige og akkurat passe spennende fortellinger om snille spøkelser.

Forfatteren Petrus Dahling er kjent for sine spenningsbøker for barn og ungdom, og illustratøren Sofia Falkenhem illustrerer og tegner historier om monstere og overnaturlige vesen for barn.

Bokdetaljer

Forlag Mangschou

Utgivelsesår 2023

Format Innbundet

ISBN13 9788282382632

EAN 9788282382632

Serie Redd spøkelsene! (1)

Genre Spenning

Språk Bokmål

Sider 90

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 2 0 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Petrus Dahlin har kommet med en småoriginal historie om et spøkelse, som heller ikke er for skremmende for barn.

Ny bokserie for barn
Det innestengte spøkelset er den første boka i en serie som heter Redd spøkelsene! Denne boka har et annet syn på spøkelser som jeg opplevde som både litt artig og et lite hakk originalt. Den er om tvillingene Sam og Sara som bor sammen med travle foreldre som driver en restaurant. Derfor blir det ikke ofte kvalitetstid med familien. Men de får vite om kjelleren som består av hemmelige ting. Farmoren og farfaren deres var opptatte av mysterier og overnaturlige ting, og i denne kjelleren er det saker og ting i forbindelse med det. Men de må love å ikke nevne om kjelleren til noen. Mens de er i undersøkelsesmodus, hører de en ensom stemme, og får seg litt av en overraskelse.

Boka er svært kort og lettlest siden det er lite tekst på hver side, og med noen illustrasjoner. Den passer til de som nettopp har lært seg å lese, eller for de som liker høytlesning før sovetid. Handlingen er svært enkel og forståelig, og sikkert spennende for målgruppa boka er beregnet for. Som voksen er den ikke spesielt ekkel eller uhyggelig, men i stedet fikk man et slags nytt syn på spøkelsene, noe forfatteren gjorde på en fin måte. Derfor føltes handlingen et hakk originalt.

Litt tamme illustrasjoner, kansje?
Illustrasjonene av Sofia Falkenhem fikk jeg dessverre ikke helt sansen for. Hun er flink, det er ingen tvil om det, men syntes illustrasjonene for min del ble litt vel enkle, og ville ha foretrukket litt farger. Men de beskriver og samhandler med teksten bra.

Denne lille, nette boka av Petrus Dahlin og Sofia Falkenhem, var både koselig og interessant å få med seg. Den vil være ypperlig for unge lesere som begynner å interessere seg for noe som kanskje er litt nifst å lese om, spesielt nå som høsten og mørketiden er her. Selv tror jeg ikke at jeg kommer til å fortsette med serien, da innholdet var litt vel ungt.

Fra min blogg: I Bokhylla

Eksemplar fra Mangschou, mot en ærlig anmeldelse

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket