En kamp mot demoner

av (forfatter).

Music Is Everywhere 2023 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.80 (5 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Rufsetufsas eksemplar av En kamp mot demoner

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Horror

Lesedato

2023

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Om En kamp mot demoner (2023):

Kjell-Vidar Åhman Teig har skrevet en bok som treffer deg som en knyttneve i mellomgulvet. På en god måte. Det er en historie om oppvekst, tap, sorg og angst. Sett fra overflaten er det en reinspikka grøsser, og en sabla god en i så måte. Men, i dypet av historien finnes et enda mer fascinerende familiedrama - en bygdetragedie - som tar leseren med på en skremmende reise med selvbiografiske undertoner. Boka er full av velutviklede karakterer som man blir godt kjent med og nostalgifaktoren er stor for oss som vokste opp på 80- og 90-tallet. Den anbefales på det varmeste.
- Per Ivar Hjeldsbakken Engevold, redaktør

____
Robert
Morsan eller Farsan hadde vel gitt oss en tier, og vi tok stien gjennom skogen bort til kiosken. Vi sang Bad Medicine og fortalte røverhistorier. Styggen var neppe i nærheten, for vi hørte ikke doningen hans. Og Mørkvedkjerrniga? Hun prata vi i hvert fall ikke om.

Seinere, i utkanten av 90-tallet sitter jeg på kne på ei flåte oppe ved Mørkvedtjern, jaga av både levende og døde. Kula fra geværet mot nakken min vil kanskje spare meg for forbannelsen, men den vil også hindre meg i stoppe faenskapet.

Øyerstad
Skiltet ved campingen i utkanten av bygda møter deg med; «Velkommen til Øyerstad - Rebel Town». Den som har klistra på de ekstra bokstavene «Rebel Town», sikter kanskje til antallet senka Volvoer med sørstatsflagg i bakruta som «burner» gjennom bygda. Alle tror de kjenner alle i Øyerstad. Alle tror de veit hva som pågår til enhver tid. Det gjør de ikke.

Sirkuset
En skikkelse står utenfor teltet og gynger seigt fram og tilbake. Lukta av søtsaker, popkorn, smørefett og olje blander seg med en eim av avføring. Føtter, hover og klør mot netting, gitter og jern. Noe lusker rundt der ute hvor faklene gir tapt for mørket. En mørkere skygge inne i skyggene som vil rive i stykker alt og alle som står i dens vei.

Bokdetaljer

Forlag Music Is Everywhere

Utgivelsesår 2023

Format Innbundet

ISBN13 9789152758816

EAN 9789152758816

Omtalt tid 1980-1989 1990-1999

Omtalt sted Østfold

Språk Bokmål

Sider 357

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 1 1 0 1

Bokomtaler

(Reklame)
Denne boka har jeg fått tilsendt av forfatter @kjellrebel (ig) 😃 I en hilsen i boka ønsker han velkommen til Øyerstad. Og det får’n si var litt av et sted å komme til! Vi følger Robert og hans familie og venner i et lite bygdesamfunn. Bygda hvor alle kjenner alle, men hvor noe ondt lurer under overflaten. Handlingen foregår på -80 og -90-tallet og jeg kjente meg varm av nostalgi av å lese alle beskrivelser av hvordan ting var den gangen, nettopp fordi jeg selv var barn og tenåring på den tia 😍 Denne boka er en blanding av oppvekstroman, grøsser og spenning, og det funker veldig bra! Forfatteren skriver godt, språket flyter lett og historien er svært engasjerende og spennende. Denne boka har jeg ikke kunnet lese på senga. Den er tidvis så creepy at jeg ikke ville fått til å sove.. 😰 Boka tar også for seg tenåringsforelskelse, kjærligheten til brødre og foreldre, sorg og sorgarbeid. Forfatteren favner mange viktige temaer og han får det hele til å henge godt sammen. Boka er både skummel, fin og trist. Jeg likte den svært godt og vil gå så langt som å si at den er en av de beste bøkene jeg har lest i år! Sterk anbefaling!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket