Alva og julenissen

adventsbok for alle som gleder seg til jul

av (forfatter) og Maren Tjelta Thu (illustratør).

Aschehoug 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Rufsetufsas eksemplar av Alva og julenissen - adventsbok for alle som gleder seg til jul

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Barn/Ungdom

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Det nærmer seg jul, og Alva og familien er i full gang med forberedelsene. Det er Julenissen også.
I "Alva og julenissen" følger vi Alva og familien hennes gjennom hele adventstiden. De baker og pynter juletreet, pakker inn julegaver og lager julepynt.

Samtidig, på Nordpolen:
Julenissen og hjelperne hans har det skikkelig travelt. Det er mye å gjøre og mange barn som skal få julegaver, men Julenissen tar seg tid til å lese alle brevene han får.

I tillegg til å være en varm og gjenkjennelig fortelling om alt førjulstida har å by på, er dette også en lete-, telle- og finnebok med en oppgave for hver dag fram til jul.

«I eit raust format breier kvar einaste adventsdag seg ut i eit mylder av fargar, former og detaljar.» Janne Karin Støylen, Bergens Tidende

«Maren Tjelta Thu debuterer med denne barneboken. Det er en fin debut. Jeg håper på mer fra den kanten!» Anne Cathrine Straume, NRK

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788203365751

EAN 9788203365751

Språk Bokmål

Sider 49

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

En oppgavebok som også fint kan leses en dag om gangen, som en adventskalender.

Mye stress før jul
Alva og Julenissen er en sjarmerende bok med lite handling, men som tilbyr en ny oppgave for hver dag, og har en begynnnelse og en slutt. Den er om Alva, de to brødrene hennes og foreldrene deres som bor i et gammelt hus. Sammen driver de på med juleforberedelser. Når det er endelig 1. desember, er familien i full sving med det ene og det andre, mens de samtidig prøver å hente inn julestemningen. De er en sammensveiset familie som liker å gjøre ting sammen, med husdyrene sine til stede. Handlingen veksler perspektiv mellom Alva og Julenissen som også gjør sine juleforberedelser med smånissene sine. Sammen prøver de å gjøre ting klart til han skal dele ut julegaver til snille barn. Det originale med denne historien er at, mens Alva og hennes familie gjør juleforberedelser, har hun en original idé om å sende julenissen selv en gave, i håp om at han setter pris på det.

På hver side er det en liten boks med dato og tekst på få linjer. Linjene forteller deg hva du skal gjøre. Linjene forteller deg hva du skal finne, og eventuelt telle hvor mange forskjellige ting du skal lete etter.

Endelig noen som skriver og illustrerer selv
Illustrasjonene er laget av forfatteren, noe som er sjeldent. I det siste har jeg lest barnebøker der det har vært to forfattere. En skribent og en illustratør. Så det å lese en bok hvor forfatter gjør begge deler selv, har vært et savn. Hun fyller sidene godt med fine og lekne illustrasjoner med lekre fargekombinasjoner, som gir stemning. Ikke nødvendigvis julestemning, men stemning i det hele tatt. Det er viktig.

Selv om man kanskje tror at man er for gammel for slike bøker, er det ikke barnslig. Jeg liker å holde meg oppdatert innen alle målgrupper når det gjelder litteratur, og Alva og Julenissen, minnet meg på barnebøker jeg leste da jeg var liten, i mellom alle de mørke bøkene. En fin bok å sjekke ut i denne førjulstiden.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kom i julestemning med et lite kapitell hver dag :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar