Påskequiz

av (forfatter).

Schibsted 2015 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (3 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Rufsetufsas eksemplar av Påskequiz

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Oppslagsverk/Fakta

Lesedato

2015

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

I denne boken byr Norges beste quizzer, Thomas Kolåsæter, på 2500 spørsmål om alt mellom himmel og jord: Geografi, historie, samfunn, kultur, sport og vitenskap, og også de mer sære og smale spørsmålene.

Påskequiz favner bredt både i tematikk og vanskelighetsgrad. Ingen kommer til å klare alle spørsmålene, men alle kommer til å greie noen.

Bokdetaljer

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2015

Format Heftet

ISBN13 9788251685719

EAN 9788251685719

Språk Bokmål

Sider 352

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 1 0 1 0 0

Bokomtaler

Quiz får meg til å grøsse, samme om det er påskequiz, julequiz eller quiz generelt. Fordi det ordet minner meg på disse "overraskelsesprøvene" vi fikk på skolen av og til da jeg selv var elev for mange år siden, og var jeg forberedt? Nei, for jeg leste aldri til en prøve før i siste liten (gjerne natta før) og da disse quizzene kom som vi ikke visste på forhånd var jeg helt uforberedt, og prøvde å gjette så godt jeg kunne. På merkelig vis så overlevde jeg disse fordømte quizzene ved å gå etter "magefølelsen".

I denne påskequizboka tilbys det variante spørsmål og faktasvar i alle sjangre som andre quizbøker. Quiz selges ikke bare i bokformat for tiden, men også som kort i boks for det virker som det har blitt mer populært enn "vanlige" brettspill. I denne påskequizen finner du spørsmål fra sjangre som; 1980 - tallet, verdenshistorie, teater, norsk politikk, amerikansk sport, dataspill, tegneserier, musikk fra 1960 - tallet, Game of Thrones, hovedsteder, norsk historie, skjønnlitteratur, fra mytologiens verden, kunst, gammel film, brettspill, heavy metal og mye, mye mer. Sjangrene er mange og varierende og boka består av til sammen 2500 spørsmål! Så det finnes quizsjangre i boka for alle i forskjellige målgrupper. Skal dere på en lang og kjedelig biltur, ha en rolig helg på hytta eller tilbringe litt kvalitetstid med familie eller venner en kveld, så er det bedre å underholde med quiz enn å "kvele" hverandre hvis man går lei av hverandre når en dag eller en kveld blir kjedelig. Og det har vel ingenting å si om at tittelen på boka er Påskequiz og spørre hverandre spørsmål fra den boka på denne årstiden. Det er jo en quizbok som generelt kan brukes året rundt.

Dette blir en veldig kort anmeldelse fra meg enn til vanlig siden det å anmelde quizbøker er litt spesielt. Påskequiz er en fin og varierende spørreundersøkelse for alle som er interessert i å bli underholdt og kanskje lære noe nytt. Quizbøker kan jo også brukes som en slags faktabok i seg selv. Selv er jeg ingen quizmenneske, men likevel leste jeg denne boka fra første til siste side akkurat som jeg gjorde med Guinness World Records 2015 som jeg leste i fjor. Da leste jeg alle rekordene, side opp og side ned, så jeg leser bokstavelig talt alt det jeg kommer over, haha.

Påskequiz er en kjekk bok for både familie og venner, og angående sjangre med spørsmål og fasitsvar er oversiktelig. Personlig er jeg ikke glad i quiz. Syns det er generelt litt kjedelig. Da foretrekker jeg heller brettspill og kortspill istedet. Grei bok for folk som er over gjennomsnittet glad i quiz.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket