Dødspakten

av (forfatter).

Aschehoug 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Rufsetufsas eksemplar av Dødspakten

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Kriminelt

Lesedato

2015

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

Språk Bokmål

Sider 415

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Stoler du på dine medarbeidere eller på noen i det hele tatt?

Jahn; yrkessoldat og sjåfør av viktige hjelpemidler opplever noe traumatisk som tvinger ham til å reise fra Afghanistan og tilbake til Norge for å komme til seg selv. Han tar en pause fra jobben og går i terapi i mellomtiden. Men noe gnager ham. Han har nettopp mistet sin barndoms og bestevenn som også var yrkessoldat og Jahn ble vitne til at han ble drept i ulykken. Etter hvert går det rykter og Jahn får se bilder av det som var i transporten deres ikke var det de forestilte seg, og Jahn sverger hevn over sin venns død, koste hva det koste vil.

Jeg har lest en bok av Tom Kristensen før og det var hans første ungdomsbok; World of spycraft: mientologene. Den likte jeg ikke noe særllig, for å være helt ærlig. Da jeg mottok Dødspakten som er beregnet for voksent publikum og selv om Kristensen har skuffet meg før, valgte jeg å gi ham en sjanse til og det er jeg glad for at jeg gjorde. For jeg husker ikke sist gang jeg ga en bok en femmer. Det er i hvert fall flere måneder siden (med årene har jeg blitt en meget kresen leser), Det er ikke for å være slem, altså. Men en mening er en mening, og dette er en av de beste krimbøkene jeg har lest på lenge. Jeg påstår ikke at det er den beste, men i hvert fall en av de bedre. Det jeg likte best med boka er at ofte opplever jeg i en krimbok at handlingen står litt stille de 150 sidene midt i boka, men det opplevde jeg ikke i denne. Her skjer det noe hele tiden, og jeg ble bare mer og mer fascinert over hovedpersonen Jahn som trosser alt og alle for sin egen vilje. Dette er hardbarket krim med spennende karakterer og troverdig plot. Man er oppslukt fra første side og det er ekstremt sjeldent jeg blir i en bok. Så det ble mange våkenetter på meg for å si det sånn siden jeg hadde denne som nattlektyre. Men det er ikke så farlig siden jeg lider av søvnmangel fra før av.

Som sagt ble jeg lite imponert over Kristensens ungdomsbok og håper han holder seg vekk fra å skrive for ungdom fra nå av og heller holder seg til å skrive krim for voksent publikum, som han kan best. For jeg fikk mersmak av hans krimbøker, så jeg tviler på at Dødspakten blir den siste boka jeg leser av ham. Jeg liker det troverdige språket hans, og det er lett å se for seg karakterene. Og hvem liker vel ikke å lese om hevn? Det er saker det!

Dødspakten kan godt anbefales som god påskekrim for dere som er på utkikk etter det (aldri for tidlig til det) eller er ute etter en god krimbok generelt. Har du ikke lest noen bøker av Kristensen tidligere, gjør det heller ikke noe for denne boka er enkeltstående. En hevngjerrig bok med mange spenningskurver og interessant plot. Jeg likte den mye bedre enn forventet. Årets første femmer! Og den første femmeren på flere måneder. Det var jaggu på tide og boka har virkelig fortjent den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket