Entry Island

av (forfatter).

Quercus 2014 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Meretes eksemplar av Entry Island

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Britisk og Irsk krim og serier

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Bokdetaljer

Forlag Quercus

Utgivelsesår 2014

Format Heftet

ISBN13 9781848669666

Språk Engelsk

Sider 534

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Enda en krim fra en forblåst øy langt ute i havgapet. Jeg må bare innrømme at jeg har sansen for slike. Denne gangen foregår store deler av handlingen på Entry Island som hører til øygruppen Îles de la Madeleine (Magdalen Islands), som ligger på den Canadiske østkysten og tilhører den fransktalende provinsen Quebec.

Politimannen Sime Mackenzie blir sendt fra Montreal for å etterforske et drap på Entry island. Saken ser i utganspunktet ganske opplagt ut, men når Sime møter den hovedmistenkte føler han at han kjenner henne fra før.

Sime sliter både med å passe inn i etterforskningsteamet, som kun består av fransktalende politifolk som alle har jobbet med hverandre tidligere, og å holde fokus i etterforskningen. Han sliter med alvorlig søvnløshet og drømmer stadig om sin forfar som vokste opp på Hebridene og etterlot seg flere dagbøker der han skriver om sitt liv. Simes bestemor leste høyt fra disse dagbøkene da han var liten, og nå ser de ut til å ta over mer og mer av livet hans.

Passasjene fra dagbøkene/drømmene gjør dette til en vel så mye historisk roman som en krimbok. Jeg syns det var veldig interessant å lese om livet på Hebridene på 1800-tallet. Det var mye jeg ikke hadde særlig kjennskap til fra før og det er jo alltid interessant å lære noe nytt. Boka er velskrevet og gir et fint bilde av livet i øysamfunn både i for- og nåtid.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket