Folkehelse i et migrasjonsperspektiv

av (redaktør) og Berit Viken (redaktør).

Fagbokforlaget 2010 Heftet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Marte Onarheims eksemplar av Folkehelse i et migrasjonsperspektiv

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Dokumentar/faglitteratur

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken belyser fagfeltet folkehelse fra flere forskjellige innfallsvinkler. I bokens første del presenteres grunnleggende teorier og basiskunnskap om folkehelse blant ulike etniske grupper. Del II handler om fysiske og psykiske helseaspekter, mens del III tar for seg folkehelse i et livsløpsperspektiv. Boken presenterer redskaper, erfaringer og forskning som kan brukes av helsepersonell i arbeidet med ulike etniske grupper. Den er først og fremst rettet mot helsefagstudenter og helsepersonell, samt andre yrkesgrupper som kan ha nytte av den. Har litteraturlister og register.

Omtale fra forlaget

Norge er et av verdens beste land å bo i. Likevel skaper sosiale ulikheter store forskjeller i helsetilstanden i befolkningen. Norge har også i økende grad blitt et flerkulturelt samfunn, særlig etter at innvandring fra land utenfor Europa begynte i 1970-årene. Dette skaper utfordringer for arbeidet med folkehelse. Folkehelse dreier seg om helsetilstanden i befolkningsgrupper. Fagfeltet er omfattende, og begrepsmangfoldet er stort. Begreper som kultur, etnisitet og migrasjon tolkes og brukes på forskjellige måter. Folkehelse i et migrasjonsperspektiv belyser dette fagfeltet fra en rekke forskjellige innfallsvinkler. I del én presenteres basiskunnskap og grunnleggende teorier om folkehelse blant ulike etniske grupper. Del to inneholder kapitler som tar for seg fysiske og psykiske helseaspekter. Del tre omhandler folkehelsearbeid i et livsløpsperspektiv. Boken gir ikke oppskrifter eller ferdige løsninger. Den presenterer derimot redskaper, erfaringer og forskning som kan brukes av helsepersonell i arbeidet med ulike etniske grupper. Denne boken er først og fremst rettet mot helsefagstudenter og helsepersonell, men andre yrkesgrupper kan også ha nytte av den. Det legges vekt på å få fram forebyggende perspektiver, helhetstenkning og muligheter for samhandling. Bernadette N. Kumar er seniorrådgiver i Helsedirektoratet. Hun har doktorgrad i samfunnsmedisin fra Universitetet i Oslo og har vært post.doc. der. Kumar er også utdannet lege fra St. John s Medical College i India. Hun arbeider spesielt med innvandrerhelse. Berit Viken er førstelektor ved Høgskolen i Vestfold, Fakultet for helsevitenskap. Hun er utdannet sykepleier, helsesøster og sosialantropolog. Viken har mange års erfaring fra helsetjeneste for flyktninger og innen undervisning med særlig fokus på kulturforståelse i sykepleierutdanningen og helsefremmende arbeid. Øvrige forfattere i denne boken: Berit Austveg Shaista Ayub Reidun Brunvatne Odd Steffen Dalgard Twinkle Dawes Einar Heldal Anne Karen Jenum Birgit Lie Lars Lien Ragnhild Magelssen Ruth Nesje Manuela Ramin-Osmundsen Madhu Sharma Harald Siem Nora Sveaass Bente Thyli

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2010

Format Heftet

ISBN13 9788245003192

EAN 9788245003192

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 304

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket