Omsorg og overgrep

møter med barnehjemsbarn

av (forfatter).

Nordnorsk forl. 2005 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Marte Onarheims eksemplar av Omsorg og overgrep - møter med barnehjemsbarn

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Basert på virkeligheten

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Fattigdom, sykdom og store ungeflokker bidro på begynnelsen av 1900-tallet til at ikke alle familier klarte å ta seg av sine barn. Barnehjemmene ble et slags svar på de sosiale forholdene, og i Finnmark ble det fra 1914 og frem til andre verdenskrig reist ni barnehjem rundt om i fylket - hovedsakelig drevet av kristne organisasjoner. I denne boka får du møte noen av dem som bodde hele eller deler av oppveksten sin på barnehjem. Det er historier om savn, smerte og overgrep, men de handler også om omsorg, hjertevarme og mennesker som gjorde sitt beste for å gi barna bedre forhold enn det de hadde hjemme.

Omtale fra forlaget

Omsorg og overgrep inneholder gripende barnehjemshistorier fra Finnmark, og det er faktisk den aller første bokutgivelse som tar for seg barnehjemsbarnas historie i norsk sammenheng. Boken inneholder også et stort billedmateriale fra de barnehjemmene som er omtalt i bokteksten. Forfatteren skriver først om hvorfor barnehjemmene ble etablert, hvordan de ble finansiert, hvem som arbeidet der og hvilke utfordringer de hadde. I den andre og lengste delen er det ulike intervjuobjekter som kommer til orde.
Intervjumaterialet i boken viser at at det ved samtlige barnehjem i Finnmark ( som har eksistert over lang tid og helt opp til ganske nylig ( var overgrep av både fysisk, psykisk og seksuell art en del av hverdagen for barna. Dette til tross for at det var kristne organisasjoner som drev alle disse hjemmene.

Bokdetaljer

Forlag Nordnorsk forl.

Utgivelsesår 2005

Format Heftet

ISBN13 9788292183199

EAN 9788292183199

Omtalt tid 1900-1945

Omtalt sted Finnmark

Språk Bokmål

Sider 244

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket