Krigens glemte tårer

av (forfatter).

Norske bøker 2009 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Marte Onarheims eksemplar av Krigens glemte tårer

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Basert på virkeligheten

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken inneholder 15 beretninger om enkeltskjebner til barn og unge som ble fysisk og mentalt skadet som følge av krigens brutalitet. Noen ble drept, noen mistet foreldre, og andre ble utsatt for grove overgrep av en krigsmakt de ikke hadde noe å stille opp mot. Historiene er fra Finnmark og Nord-Troms, og bygger på muntlige og skriftlige beretninger og dagboknotater. Med litteraturliste og personnavnregister.

Omtale fra forlaget

Andre verdenskrig satte dype spor som freden ikke klarte å viske bort. Krigens glemte tårer går tett inn på enkeltskjebner til barn og unge som ble fysisk og mentalt skadet som følge av krigens brutalitet. Noen ble drept, noen mistet en far i krigen, noen både en far og en mor. Andre ble utsatt for grove overgrep av en krigsmakt de ikke hadde noe å stille opp mot. Historiene i Krigens glemte tårer er fra Finnmark og Nord-Troms. Det var først og fremst her krigens gru utspant seg i fem lange år. Bokens 15 historier bygger på muntlige og skriftlige beretninger og dagbok-notater. Det er også tatt med noen kjente eller delvis kjente beretninger. Måtte boken bidra til å utfylle vår kunnskap om en nær og trist fortid. Roger Alex Hansen er født og oppvokst i Honningsvåg. Fra 1970 har han bodd i Lyngen, Han er født tidlig det året 2. verdenskrig brøt ut. Hansen har vært gründer og daglig leder. Han er utdannet elektroingeniør og har studert økonomisk, strategisk og administrativ ledelse ved UiT og vært ordfører i Lyngen kommune. Tidligere har han gitt ut diktsamlingen Puls (2007) og vært medforfatter i diktantologien Si det høgt med lav stemme (2008).

Bokdetaljer

Forlag Norske bøker

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788281121508

EAN 9788281121508

Omtalt sted Troms og Finnmark

Språk Bokmål

Sider 259

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket