Magnus Chase and the Gods of Asgard, Book 1

The Sword of Summer

av (forfatter).

Disney-Hyperion 2015 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.88 (8 terningkast.)

19 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Mina Hs eksemplar av Magnus Chase and the Gods of Asgard, Book 1 - The Sword of Summer

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Fantasy

Lesedato

2015

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Disney-Hyperion

Utgivelsesår 2015

Format Hardcover

ISBN13 9781423160915

Språk Engelsk

Sider 512

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 5 2 0 0 0

Bokomtaler

Jeg har ventet så lenge på denne boka! Jeg har gledet meg til å lese den helt siden Rick Riordan annonserte at han skulle skrive en bok basert på norrøn mytologi, og nå har jeg endelig fått muligheten til å lese den. Rick Riordan skuffer ikke. Dette er en utrolig god bok. Fans av Riordans bøker kommer til å elske denne. Det er en grunn til at han er en av mine favorittforfattere.

De morsomme titlene på kapitlene er tilbake! De dukket først opp i Percy Jackson-bøkene og senere i The Kane Chronicles. Jeg har alltid likt dem kjempegodt, og de passer perfekt inn i denne boka. Kapitlene heter ting som "I Psychoanalyse a Goat", "Hearthstone Passes Out Even More than Jason Grace (Though I Have No Idea Who That Is)" (genial referanse til Heroes of Olympus) og "I Hate Signing My Own Death Warrant". I tillegg er det mange andre utrolig gode titler, og jeg ante ikke hvor mye jeg savnet dem. Jeg savnet sarkasmen og sassen, og er så glad for at de er tilbake.

Jeg elsket delen som omhandlet norrøn mytologi. Rick Riordan tar for seg mytene og setter dem inn i en moderne sammenheng. Jeg har alltid syntes at måten han skriver om de forskjellige guder på har vært spot on, og det stemmer også for Magnus Chase. Hans karakterisering av de forskjellige gudene er perfekt, og det kunne ikke ha vært bedre. Jeg elsker at Odin har gått på kurs for å lære seg å bruke PowerPoint, Loke er like sleip som alltid og Tor banner mer enn en sjømann og ser på altfor mange TV-serier. I tillegg møter vi også Frøya og Frøy, som også er perfekt beskrevet. I tillegg likte jeg utrolig godt at han disset Marvels Thor-filmer, og fortalte hvor mye som var feil i dem når det kommer til norrøn mytologi. Ja, jeg liker filmene, men det de tar opp av norrøne myter er så utrolig feil...

Magnus Chase er hovedpersonen i serien, og dere som har lest Percy Jackson, kjenner nok igjen det etternavnet. Magnus er Annabeths fetter, som hun ikke har noe kontakt med. I to år nå, etter at moren ble drept av magiske ulver, har Magnus levd på gata i Boston. Dette har gjort at han har en skarp humor og klarer seg godt på egenhånd. Likevel vet han når han skal be om hjelp. Han er skarp, og hadde han vært i en annen situasjon, kunne han kommet langt i livet.

Jeg likte veldig godt at Rick Riordan ikke hadde gjort Magnus til en sønn av Tor eller Odin. Det ville blitt litt klisjé. Derfor likte jeg godt at han er en sønn av Frøy, og derfor ikke en kriger. Tusen takk! Magnus er rett og slett veldig dårlig til å sloss, og det er et friskt pust i denne sjangeren. Endelig har vi en helt som løser problemene sine på andre måter. Nice!

De andre karakterene i serien er også utrolig gode. Jeg likte Samirah al-Abbas kjempegodt! Hun er badass, en valkyrie, og hun bruker hijab. Det er sjeldent en av de viktigste karakterene i en bok er en muslimsk jente med hijab. I love it! De andre karakterene, som Hearthstone, en døv alv, og Blitzen, den mest moteriktige dvergen du noen gang kommer til å treffe, likte jeg også kjempegodt. Jeg gleder meg til å se hvordan de kommer til å utvikle seg gjennom de neste bøkene.

Da jeg begynte å lese boka, innså jeg hvor mye jeg hadde savnet Rick Riordans skrivestil. Han skriver på en veldig morsom måte, og det hendte at jeg lo høyt. Jeg pleier å lese på bussen, og jeg måtte virkelig passe på at jeg ikke lo høyt på bussen. Det ville vært litt flaut. Jeg elsker sassen og ironien i språket, og det passet perfekt til Magnus' personlighet.

Til slutt vil jeg bare si tusen takk til Rick Riordan fordi han ikke gjorde forholdet mellom Magnus og Samirah til noe mer enn et vennskap. Tusen takk! Dette er et sjeldent fenomen, og jeg er så glad for at Rick Riordan har skjønt at vi ikke alltid vil ha det. Tusen, tusen takk! Bless you, Rick Riordan.

The Sword of Summer er en kjempegod bok, som jeg virkelig anbefaler. Selv om det er noen referanser til Rick Riordans andre serier, som Percy Jackson and the Olympians og Heroes of Olympus, trenger man ikke å lese dem først. Les Rick Riordans bøker!

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "The Heroes of Olympus Book Five - The Blood of Olympus" av Rick Riordan
 • "Tors hammer" av Rick Riordan
 • "The Raven King (The Raven Cycle, Book 4)" av Maggie Stiefvater
 • "The Kane Chronicles Book One - Red Pyramid" av Rick Riordan
 • "Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe" av Benjamin Alire Saenz
 • "The House of Hades (Heroes of Olympus, Book 4)" av Rick Riordan
 • "Six of Crows" av Leigh Bardugo
 • "Heroes of Olympus - The Mark of Athena" av Rick Riordan
 • "City of Heavenly Fire (The Mortal Instruments)" av Cassandra Clare
 • "Percy Jackson - the demigod files" av Rick Riordan
 • "Profetien" av Maggie Stiefvater
 • "Ildtronen" av Rick Riordan
Alle bokanbefalinger for dette verket