Boken om San Michele

av (forfatter) og Alf Harbitz (oversetter).

Gyldendal 2007 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.19 (16 terningkast.)

50 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Liv Cecilie Hauges eksemplar av Boken om San Michele

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boka forteller den svenske legen Axel Munthe sin livshistorie. Boka følger han gjennom et langt liv, helt til han døde på Stockholm slott 91 år gammel i 1949.

Omtale fra forlaget

I Boken om San Michele forteller den svenske legen Axel Munthe sin livshistorie. Boken følger Munthe gjennom et langt liv. Han ble født i Oskarshamn i 1857 og døde på Stockholm slott 91 år gammel i 1949. Allerede som 18-åring besøkte Munthe den pittoreske italienske øya Capri. Han gikk de 770 trappetrinnene fra havnen og opp til byen Anacapri. Høyt på et utkikkspunkt møter synet ham: ruiner og marmorstykker etter den nådeløse romerske keiser Tiberius’ praktvilla. En drøm tar form: Opp fra ruinene vil den unge svenske legen bygge sitt hus, sitt paradis.Et klassisk overmotsprosjekt. Og det skal skje mye i legens liv før han kan ta fatt på oppgaven. Leseren blir med på møter med overklassepasienter i Paris, sledetur i Lappland, koleraepidemi i Napoli, for å nevne noe. Munthe er menneskekjenner, en empatisk sådan, og det gjør ham også til en god lege . og forteller.Boken ble, helt uventet, en formidabel bestselger på flere språk da den utkom i 1929. Og den har fortsatt å selge og trollbinde helt fram til i dag. Kort sagt: Her er en av det 20. århundrets mest bemerkelsesverdige livshistorier og boksuksesser . til glede for gamle og nye lesere.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2007

Format Heftet

ISBN13 9788205367463

EAN 9788205367463

Serie Gyldendal klassiker

Omtalt sted Sverige Italia

Omtalt person Axel Munthe

Språk Bokmål

Sider 447

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 6 2 1 0 0

Bokomtaler

For en helt vidunderlig bok ! Den kommer til å følge meg lenge, og sikkert på nytt igjen om en stund. Jeg valgte å kjøpe den i svensk lydbokutgave. Det ble en helt spesiell opplevelse i noen mørke høstkvelder - levende lys, Krister Henriksons dype stemme på øret , og bilder av vakre San Michele på netthinnen. Men boken handler også om en tid med uendelig fattigdom og sykdom. Axel Munthes store hjerte for de svake i samfunnet, tross sin posisjon som sosietetslege i Paris og Roma. Hans innsikt og forståelse for menneskets sinn, så vel som dets kropp. Og ikke minst hans store kjærlighet til dyr. Boken er full av hjerteskjærende og rørende historier, men også historier fortalt med mye humor og innsikt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mitt eksemplar av BOKEN OM SAN MICHELE har eg arva. Den var utgitt i 1930 på Albert Bonnies Forlag. Forfattaren brukar namnet Puck Munthe, som vist nok var eit kallenamn han var kjend under i ungdommen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Kom ihåg vad jag skrivit på en annan sida i denna bok - vad du behåller för dig själv förlorar du, vad du gir bort blir din behållning. För övrigt har du ingen rätt att samla på dessa pengar för egen del, de är inte dina pengar, pengar tillhör ingen människa här på jorden. Pengarna tillhör djävulen som sitter dag och natt bakom sina guldsäckar och schackrar med människosjälar.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Da klokken ringte Ave Maria, var mottagelsen slutt og gjestene gikk sin vei efter mange håndtrykk, gladere enn noensinne, men det er jo derfor det vokser vin på Capri.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jag tror att det inom mig försiggår ett slags utveckling i bakvänd riktning, som driver mig längre och längre bort från människorna och närmare och närmare till Moder Jord och djuren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Døden! fnissade han (tomten) för sig själv. Jag har aldrig hört på maken! Vilka kortsynta dårar är inte dessa stora människor i jämförelse med oss små tomtar! Döden! Vid jätten Finn! Det var det dummaste jag någonsin hört!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker fra Napoli og deromkring.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Halldór Laxness - en biografi" av Halldór Gudmundsson
 • "Stille stemmer - indre bilder - om lesningens velsignelser, farer og fryd" av Inge Eidsvåg
 • "Slavenes skip" av Thorkild Hansen
 • "I Djengis Khans rike - en reise blant nomader" av Stanley Stewart
 • "Fridtjof Nansen - mennesket bak myten" av Roland Huntford
 • "Omvei til Santiago - en spansk reise" av Cees Nooteboom
 • "Tre muntre herrer i Roma" av Jan E. Hansen
 • "Italiensk reise" av Johann Wolfgang von Goethe
 • "Begrav lenkene - kampen mot slaveriet" av Adam Hochschild
 • "Slavenes kyst" av Thorkild Hansen
 • "Roma - 42 steder som skapte historie" av Jan E. Hansen
 • "England forteller - britiske og irske noveller" av Kristian Smidt
Alle bokanbefalinger for dette verket