Sideblikk

essays

av (forfatter).

Communicatio forlag 2012 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Levanger Biblioteks eksemplar av Sideblikk - essays

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er en samling essays om ulike temaer, blant annet om terrorangrepet 22. juli 2011, debatten om arv og miljø, skole og barnehage, sunnhetshysteri og jakten på en perfekt livsstil.

Omtale fra forlaget

Terrorangrepene mot regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011, debatten om arv og miljø, skole og barnehage, sunnhetshysteri og jakten på en perfekt livsstil er noen av temaene Trygve Lundemo behandler i essaysamlingen Sideblikk. Forfatteren er en veteran blant norske journalister, i dag ledende kommentator i Adresseavisen. Disse originalskrevne essayene er sidetekster til den daglige journalistiske produksjonen, også for å sette søkelys på nettopp journalistikkens funksjon i mediesamfunnet. Viktige brytninger som det norske samfunnet har gjennomgått i forfatterens levetid, blir lagt under lupen. Alle essayene er preget av et skarpt sideblikk, et analyserende intellekt og en tolerant holdning til menneskelig styrke og svakhet. Mange vil kjenne seg igjen i de konkrete situasjonene essayene har som utgangspunkt. Sideblikk er en engasjerende samling essays, som vil både utfordre leseren og mane til ettertanke.

Bokdetaljer

Forlag Communicatio forlag

Utgivelsesår 2012

Format Heftet

ISBN13 9788292400654

EAN 9788292400654

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 222

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Vekk fra hovedstadens tidvis navlebeskuende søkelys finner vi innimellom i regional- eller lokalaviser noen av landets beste skribenter. En av disse er Adresseavisens Trygve Lundemo. Det beviser han gjennom denne bokutgivelsen. Hans språkføring er mild i formen. Han bruker ikke de største ordene eller de spisseste formuleringene, men under det språklige silkelakenet kommer det fram et svært observant blikk på både mennesker og samfunn.

Boken består av en rekke essays, skrevet over en lang periode, fra 90-tallet og fram til i dag. De er ikke publisert tidligere, og de fleste er lengre enn en standard aviskommentar - et format Lundemo vet å benytte seg av.

Kommentarene er delt opp i bolker, men det er også en helhet på tvers av disse. De fleste tekstene kretser rundt tema om identitet og kultur på ulikt vis. Det som ofte blir til - oss og dem, og Lundemo er ikke alltid nådig med vår tendens til å sette hverandre i båser.

Boken får meg til å tenke. For to hundre år siden skulte vi mistenksomt til folka fra nabobygda. For hundre år siden mot svenskene. I dag er mange av oss paranoid livredde for folk fra Midtøsten. Må vi bruke 100 år til før vi kan inkludere hele verden i vårt "vi"? Folk lærer for lite astrofysikk. Våre krangler blir så smålige, her vi klamrer oss fast på vår felles lille blå prikk i et golt og livløst verdensrom. Har vi ikke bedre å gjøre? De største utfordringene vår verden i dag byr på er globale. De kraver at vi drar sammen. Oh, but I digress...

Den siste bolken i boka om barndom er nok den mest bittersøte. Det er vanskelig å ikke kjenne seg igjen i den nostaligske blandingen av glede og sorg over tider som har henrullet, men som vi fortsatt bærer med oss.

Lundemo tar opp alvorlige tema, men han behandler dem da også med alvor og ettertenksomhet. Dette er nok en bok som ikke har fått den leserkretsen den hadde fortjent. Men det er ikke for sent - let den opp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket