Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Dette er historien om ungpiken Tora som vokser opp i et lite øysamfunn nordpå. Hun er en ensom tyskerunge, med en fåmælt og innesluttet mor som har nok med sitt kjærlighetsløse slit. Tora befinner seg i en utsatt posisjon, hun blir misbrukt av sin stefar, og overlever kun gjennom skoleflinkhet og ved å leve sitt eget indre liv. Lyspunktene i tilværelsen finner hun hos tante Rakel og onkel Simon, som representerer de gode kreftene i livet. Romantrilogien består av: Huset med den blinde glassveranda, Det stumme rommet, Hudløs himmel.
Omtale fra forlaget
Alle tre bindene i Tora-trilogien i ett bind! De tre romanene forteller historien om ungpiken Tora, som vokser opp i et lite øysamfunn nordpå. Det er en gripende beretning om den ensomme «tyskerungen». Bøkene er fortalt i et poetisk språk med humor og bevegende alvor, og gir et nyansert og vakkert bilde av Tora. Herbjørg Wassmo fikk Nordisk Råds litteraturpris for siste bind i trilogien, Hudløs himmel, i 1987.
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2001
Format Innbundet
ISBN13 9788205277427
EAN 9788205277427
Serier Gyldendals 10 store Tora-trilogien
Omtalt tid Etterkrigstiden
Omtalt sted Nord-Norge
Språk Bokmål
Sider 703
Utgave 3
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Jeg har lest trilogien om Tora for mange år siden, men jeg syns bøkene var enda bedre nå.
I dag har jeg lest ferdig- Hudløs Himmel, slutten var trist, men ikke overraskende.
Bøkene om Tora var fabelaktig bra. Innholdsrik og engasjerende.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketBare knitringen i ovnen fortsatte som om ingenting var skjedd.
For slik var det alltid.
Livet gikk videre når det ikke hadde bedre vett.
De var hverandres barn, hverandres elskere, hverandres tjenere, hverandres drøm. Lekte som dyreunger inne og ute. Til gleden sprang ut som unge kåte hester alle steder. Noen ganger tok de ut sinne og angst på hverandre, bare for i neste øyeblikk å krype inntil hverandre i gjensidig trøst.