Festningens hemmelighet

av (forfatter) og Petrus Jensen (illustratør).

Baryton bokforlag 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Anne Lise Johannessens eksemplar av Festningens hemmelighet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krimbøker

Lesedato

2022

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Fjerde bok i De Tre Lykter-serien har blitt veldig spennende og innholdsrik, med drypp av Norges dramatiske historie. Noe av innholdet bygger på faktiske hendelser på Fredriksten Festning i Halden, og helt til slutt i boken har Petrus Jensen spandert på et interessant etterord der han avslører hva som er fakta og fantasi i denne underholdende historien. Denne fjerde boken byr på mye lesestoff og er fylt med spenning, mystikk, action, romantikk, humor og overraskelser. Den er også krydret med en passelig dose historiske funfakts, naturlig flettet inn i handlingen. Med andre ord en skattkiste for bokslukere! Og apropos - kan det være nettopp en skattkiste som er festningens hemmelighet?

Omtale fra forlaget

Fra bokens baksidetekst:

DETEKTIVSERIEN DE TRE LYKTER
er skrevet for jenter og gutter fra 9 til 14 år. Tom Egeland kaller den "et festfyrverkeri for gutter og jenter i alle aldre" (se fliken Markedsføring). Her er det dramatikk og spenning, kløkt og mot, humor og forelskelse - og glimt av det overnaturlige midt i den kjente virkeligheten:

FOR MANGE ÅR SIDEN SKJEDDE DET
oppsiktsvekkende ting i traktene rundt Klipphus - en historisk småby med en berømt festning nær svenskegrensen. Det var på den tiden TV-bildene var svart-hvite og det fantes ettøringer og sveivetelefoner ...

NOE FOREGÅR PÅ HENRIKSTEN FESTNING
om nettene! Det høres ut som noen graver - lager de en underjordisk gang? Hva er de ute etter? Har de kommet over et glemt skatte-kart? Eller funnet et skjult budskap fra 1716? Og hva med den mystiske «gule piken» som liksom svever opp de gamle steintrappene?

LISSI, LUTA OG FYRSTIKKEN HAR MER ENN NOK
å grave i, de også, for samtidig rammes Klipphus av en bølge av ran og innbrudd. Kan det være en sammenheng? Og hvordan skal de tolke den gåtefulle beskjeden de får av «mannen fra den andre siden»? Bli med inn i mysteriet og de farefulle hendelsene når De Tre Lykter prøver å finne løsningen og stoppe den ustoppelige banden!
__________________________

Litt mer om boken:

Fjerde bok i De Tre Lykter-serien har blitt veldig spennende og innholdsrik, med drypp av Norges dramatiske historie. Noe av innholdet bygger på faktiske hendelser på Fredriksten Festning i Halden, og helt til slutt i boken har Petrus Jensen spandert på et interessant etterord der han avslører hva som er fakta og fantasi i denne underholdende historien.

Denne fjerde boken byr på mye lesestoff og er fylt med spenning, mystikk, action, romantikk, humor og overraskelser. Den er også krydret med en passelig dose historiske funfakts, naturlig flettet inn i handlingen. Med andre ord en skattkiste for bokslukere! Og apropos - kan det være nettopp en skattkiste som er festningens hemmelighet?

Bokdetaljer

Forlag Baryton bokforlag

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788269096736

EAN 9788269096736

Serie De tre lykter (4)

Genre Politi og detektiver Spenning

Omtalt tid 1960-1969

Omtalt sted Halden

Språk Bokmål

Sider 329

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Det er sommer, og året er 1965. Vi befinner oss i den fiktive byen Klipphus på svenskegrensa. Der ligger den store festningen, Henriksten. En dag medlemmene i detektivklubben, De tre lykter, er oppe ved festningen, hører de gravelyder under seg. En kveld kan de også se en pike i gul kjole som svever opp trappa oppe på festningen. Trioen bestemmer seg for å undersøke saken, og det fører til flere uheldige hendelser, uten at det gjør boka for skummel for de minste.

Dette er en bok for barn- og ungdom, som også er gøy å lese for voksne. Lett og billedlig skrivestil med en snert av humor. Fin gavebok!

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket