Byens språk

av (forfatter).

Spartacus 2001 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Frolicats eksemplar av Byens språk

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

fag

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I sin søken etter urbanitetens vesen underkaster forfatteren temaer som anti-urbanismens hegemoni, byplanleggingens estetikk og kommunitaristisk planlegging i norsk byplanlegging en kritisk behandling. I sitt essay forsøker forfatteren å gi et svar på hvorfor byen innenfor politikken, arkitekturen og byplanleggingen så sjelden blir forstått på egne premisser. Han tar et krasst oppgjør med arkitekturens hegemoni i byplanleggingen spesielt og anti-urbanismens ideologi i dens mange forkledninger generelt. I forlengelsen av denne kritikken argumenteres det for at "den fremmede" må bli et sentralt tema i det 21. århundrets nye planleggingsparadigme. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Hva er urbanitet? Hvorfor er begrepet viktig? I sin søken etter urbanitetens vesen underkaster John Pløger temaer som anti-urbanismens hegemoni, byplanleggingens estetikk og kommunitaristisk planlegging i norsk byplanlegging en kritisk behandling.
I sitt essay forsøker forfatteren å gi et svar på hvorfor byen innenfor politikken, arkitekturen og byplanleggingen så sjelden blir forstått på egne premisser. Pløger tar et krasst oppgjør med arkitekturens hegemoni i byplanleggingen spesielt og anti-urbanismens ideologi i dens mange forkledninger generelt. I forlengelsen av denne kritikken argumenteres det for at "den fremmede" må bli et sentralt tema i det 21. århundrets nye planleggingsparadigme.

Bokdetaljer

Forlag Spartacus

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788243001732

EAN 9788243001732

Serie Topos (2)

Språk Bokmål

Sider 236

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket