Å gå seg vill

en felthåndbok

av (forfatter) og Pål H. Aasen (oversetter).

Pelikanen 2018 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (6 terningkast.)

23 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Fragmenters eksemplar av Å gå seg vill - en felthåndbok

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Sakprosa

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Den amerikanske forfatteren Rebecca Solnit er en av våre absolutt skarpeste nålevende essayister. Hun er en like stor fornøyelse å lese uansett tema, men i hennes ofte like politiske som litterære krøniker har hun en forkjærlighet for rommet og landskapet som omdreiningspunkt.

I Å gå seg vill - en felthåndbok er det nettopp landskapet hun tar utgangspunkt i. Behovet for og lykken ved å miste orienteringsevnen i landskapet danner en metafor for nødvendigheten av å trø utenfor de oppmerkede stiene, de vante strukturene og den tvingende vanens overmakt,, et poeng som harmonerer godt med Solnits ofte radikale analyser av det moderne vestlige samfunnet.

"Solnits nærvær, åpenhet og forståelse er vidunderlig, hun er som en generøs venn, bare mye smartere enn du selv. Dette er fantastisk lesing."
Jenny Maria Nilsson, Helsingborgs Dagblad

"Å gå seg vill er ikke en bok som coacher en inn på den rette veien eller viser hvordan man finner hjem. Tvert i mot er den en stimulerende og merkelig oppløftende forsvarstale for terra incognita, det vi overser, ikke vet, det uopplyste og tapte i historien."
Pia Bergström, Aftonbladet

Bokdetaljer

Forlag Pelikanen

Utgivelsesår 2018

Format Heftet

ISBN13 9788283830170

EAN 9788283830170

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 173

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 2 0 0 1 0

Bokomtaler

Denne boken er som å lytte til en god og klok venn, som forteller historier om reiser og opplevelser fra livet sitt. Boken består av flere historier, som hver på sin måte utforsker grenselandet til ukjente. Jeg leste boken på norsk, men har tenkt at opplevelsen hadde blitt bedre om jeg hadde lest den på original språket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Dette som i sin natur er fullstendig ukjent for deg, er som oftest det du trenger å finne, og for å finne det må du gå deg vill.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å aldri gå seg vill er å avstå fra å leve; å ikke vite hvordan man gjør det, kan være fatalt, men et sted i det mellom liggende terra incognita finnes det et liv fullt av oppdagelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et gammelt fotografi, en gammel venn, et gammelt brev kan minne deg på at du ikke er det du en gang var, for den personen som hadde med dem å gjøre, som ville dette ene, valgte dette andre eller skrev på denne bestemte måten, finnes ikke lenger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Folk ser inn i framtiden og forventer at nåtidens krefter skal spille seg ut på en sammenhengende og forutsigbar måte, men enhver undersøkelse av fortiden avslører at utviklingens krokveier er ufattelig bisarre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et lykkelig forhold er én fortelling, et som slår sprekker er to eller flere fortellinger i konflikt, og et forhold som er over ligger ved føttene dine som et knust speil der hvert skår speiler sin egen versjon av fortellingen, at det var vidunderlig, at det var helt grusomt, hvis bare slik, hvis bare ikke sånn. Fortellingene lar seg ikke sette sammen igjen, og det betyr slutten på dem, på disse remediene vi bærer med oss som skall og skjold og skylapper og av og til som kart og kompass. Menneskene som står deg nær blir speil og dagbøker der du bevarer din egen historie, verktøy som hjelper deg til å forstå og huske deg selv, og du representerer det samme for dem. Når de blir borte, har du ikke lenger bruk for eller glede av alle de små anekdotene, vitsene, språklige vendingene: Boken de sto i er klappet igjen eller står i flammer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg var barndommens utflukter det som gjorde meg mer selvstendig, som lot meg oppleve eventyr og finne en retning, som stryket fantasien og lysten til å utforske, å gå seg litt vill og så etter hver finne veien tilbake. Jeg lurer på hva det vil komme ut av å plassere denne nye generasjonen i husarrest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De unge lever fullt og helt i nået, men det er en nåtid full av drama og dumdristighet; de handler på impuls og løper med flokken. De tar barnets fryktløshet med seg inn i handlinger som får voksne konsekvenser, og når noe går galt, opplever de også skammen eller smerten som et evig nå. Voksenlivet består av forsiktige forventninger og et nøkternt minne som gjør at du kan orientere deg langsommere og stødigere. Men redselen for å gjøre feil kan i seg selv bli et stort feilgrep, et som hindrer deg i å leve, for livet er risikabelt, og var det ikke slik, så ville det også vært et tap.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Humlejakt - på leting etter sjeldne humler" av Dave Goulson
  • "Forsøk på å bevege seg med mørkets hastighet - noveller" av Terje Holtet Larsen
  • "Dine geniale gener - fortellingen om arvematerialet vårt og tidenes største medisinske revolusjon" av Dag Undlien
  • "Alle spørsmåls mor" av Rebecca Solnit
  • "Indre anliggender" av Stig Aasvik
  • "Naturlige årsaker - hvordan vi ofrer livet for å leve lenger" av Barbara Ehrenreich
  • "Vi må snakke om bakterier - dine viktigste venner" av Jessica Lönn-Stensrud
  • "Kjærleik og det som liknar - noveller" av Therese Tungen
  • "Menssmerter - roman" av Kopano Matlwa
  • "Trettitre norske trær og hva de har vært vitne til" av Ole Mathismoen
  • "Kuk og hjarta" av Heidi-Anett Haugen
  • "Farvel alle hemmeligheter" av Helene Guåker
Alle bokanbefalinger for dette verket