Stille som i graven

av (forfatter) og Torgunn Nilsen (oversetter).

Egmont 2001 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.24 (34 terningkast.)

181 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Jorunn Dramdals eksemplar av Stille som i graven

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Krimhylla

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Maggie reiser på besøk til sin stemor Nuala, men hun blir knust av sorg da hun oppdager at stemoren er død. Stemoren har testamentert sitt vakre viktorianske hus til Maggie på betingelse av at hun besøker Greta, stemorens bestevenninne, som bor på Latham Manor, et hjem for velstående pensjonister. Så dør Greta plutselig, og Maggie blir overbevist om at det er en sammenheng mellom de to dødsfallene og de andre dødsfallene blant eldre rike damer i Newport den siste tiden. Så vender drapsmannen oppmerksomheten mot Maggie.

Bokdetaljer

Forlag Egmont

Utgivelsesår 2001

Format Heftet

ISBN13 9788204070333

EAN 9788204070333

Serie Pan pocket

Genre Thriller

Språk Bokmål

Sider 287

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 10 12 6 2 0

Bokomtaler

Ikke nok uhygge.

Ved en tilfeldighet møter Maggie Holloway på Nuala som en gang i tiden var hennes stemor, men så har de mistet kontakten oppgjennom årene. Da de tilfeldigvis møtes igjen, blir gjensynsgleden stor. Gjensynsgleden er så stor at Nuala inviterer Maggie hjem til seg. Da Maggie ankommer huset til hennes gamle venn, oppdager hun noe forferdelig og hun selv befinner seg i en større fare enn det hun først tror ...

Sprek forfatter
Mary Higgins Clark er over 80 år og hun gir fremdeles ut bøker. Jeg har lest mye av henne, ikke i det siste riktignok, men for noen år siden. Nå tenkte jeg det var lenge siden sist, og at det var på tide med et lite gjensyn. Hun skriver variert. Noen av bøkene hennes er ekle mens andre er mer "kosekrim". Jeg er ikke så altfor glad i såkalt kosekrim. Det går an en gang i blant når man vil ha noe lett mellom slagene, men foretrekker ekkel krim og jo mørkere, jo bedre.

Stille som i graven beveger seg mer mot kosekrim enn ekkel og uhyggelig krim. Mon skulle ikke tro det på grunn av tittelen. Stille som i graven har jeg hatt stående ulest i en av hyllene mine i noen år og tenkte det var på tide å lese den. Det er ikke Mary Higgins Clark beste og heller ikke hennes verste. Det var en helt grei krimbok.

Lett underholdning
Det bøker av Mary Higgins Clarks har til felles er at de har tempo og det føles ofte som om lesingen går helt av seg selv. Av og til kan plottet være vel enkelt, kun underholdende eller en sjelden gang noe latterlig, men det Mary Higgins Clark klarer er å holde på interessen uansett. Stille som i graven er ikke hennes beste, men likevel var den underholdende og verdt å bruke tiden på. Selv om den var noe forutsigbar for min del så gjorde det ikke noe, for man blir godt kjent med karakterene og plottet har et fint driv. Det eneste jeg savnet var mer spenning og intensitet, for det vet jeg at hun kan. Min favoritt av henne så langt er Et skrik i natten som er svært intenst og har et snev av uhygge i seg, noe jeg liker. Så sånn sett savnet jeg mer av det og undertoner generelt i denne utgaven.

Det er egentlig ikke så mye mer å si om Stille som i graven i og med at det er et svært enkelt plot, og man vil jo ikke avsløre noe som helst. Dermed blir anmeldelsen kort også. Som sagt, helt grei krim dette, så ikke forvent noe stort.

Noe jeg vil gjøre oppmerksom på er at i min utgave står det at originaltittelen er A Stranger is Watching noe som er feil. Originaltittelen er: Moonlight Becomes You.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker denne forfatteren. Drit bra synes jeg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Anastasiasyndromet - og fire noveller" av Mary Higgins Clark
 • "En siste hilsen" av Mary Higgins Clark
 • "Stemmenes rop" av Mary Higgins Clark
 • "Lacey/Alice" av Mary Higgins Clark
 • "Det skjedde i de dager" av Mary Higgins Clark
 • "Vi møtes igjen" av Mary Higgins Clark
 • "Deilig er jorden, merkverdig er Guds himmel" av Mary Higgins Clark
 • "Et barn er født" av Mary Higgins Clark
 • "Sluttspill" av Mary Higgins Clark
 • "Noen ser deg ; Den siste dansen ; Lacey/Alice" av Mary Higgins Clark
 • "Karusellen" av Belva Plain
 • "Stille natt" av Mary Higgins Clark
Alle bokanbefalinger for dette verket