En vandrer spiller med sordin ; Den siste glede

av (forfatter).

Gyldendal 2016 Innbundet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos ark.no

Beate Kristins eksemplar av En vandrer spiller med sordin ; Den siste glede

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Skjønnlitteratur

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

I «En vandrer spiller med sordin» (1909) fortsetter Hamsun jeg-beretningen om Knud Pedersen - hovedpersonen fra «Under høststjernen» (1906). Jeget ferdes i det samme miljø som tidligere. Den resignerte, vemodsfylte grunntone fra «Under høststjernen», med sin stillferdige og stemningsskapende prosalyrikk, preger også dette verket - det spilles med sordin. I «Den siste glede» (1912) er det, likesom i «Under høststjernen» og «En vandrer spiller med sordin», et jeg som fører ordet. Disse tre verkene blir derfor gjerne omtalt som Hamsuns «vandrer-trilogi». «Den siste glede» skulle bli Hamsuns siste jeg-roman. Som i de foregående bøkene møter leseren en poetisk stillferdig refleksjon og resignasjon, men samtidig har en freidigere polemisk tone blandet seg inn.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788205359161

EAN 9788205359161

Serie Samlede verker. Bd. 1-27 (7)

Språk Bokmål

Sider 374

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg driver sakte og likegyldig frem med hendene i lommen. Det haster ikke med meg, det er det samme hvor jeg er.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men gud hvor han hadde lynet av skarpsindighet i det øyeblikk galskapen slo sammen over ham! Jeg minnes ham nu og da, han gav meg en leksjon: det er vanskelig å forstå seg rett på mennesker, hvem som er gal og hvem klok! Gud hjelpe oss alle fra å bli gjennomskuet!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å de byens kjøpmenn!

Hver dag henger de ut sine ferdigsydde klær og utstiller sine tøyer og varer i vinduene; men sjelden ser jeg en kunde åpne deres dører. Det kommer vel nu og da en bonde oppe fra dalen som har ærend derinn, tenkte jeg i førstningen. Jeg tenkte rett: i dag så jeg bonden, og hvor det var morsomt og forunderlig å se ham!

Han var kledd som i våre eventyr, i rundtrøye med sølvknapper og i grå bukser med sort skinnbak. Han kjørte en bitte liten høyvogn med en bitte liten hest og i vognen stod en liten rødsidet ku, den skulle vel til slakteren. Alle disse tre liv, mannen, hesten og kua, var så små og stenalderske, de var som underjordiske på en liten tur blant menneskene, jeg ventet å se dem forsvinne for mine øyne. Plutselig setter kua i et raut fra sin lilleputtvogn. Og selve denne urimelige lyd var som fra en annen verden.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og slik er det: den blotte nåde at man får livet er den rike forhåndsbetaling for livets alle elendigheter, hver eneste en.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg begynner å nynne, men jeg hører det knapt selv, mitt nynn suses tildøde av fossen.
[...]
En foss midt inne i landet gjør samme gagn for øret som en brenning. Men brenningen den velter i sterkere og svakere fremstøt, suset fra en foss derimot det er som en hørlig skodde, det er urimelig i sin enstonighet, uten all fornuft, et mirakel av idioti. Hvormange er klokken? Nei ingenlunde! Er det dag eller natt? Ja! Det er som å legge en sten på tolv taster på et orgel og så gå sin vei.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket