Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Verden er i bevegelse. Den stabile etterkrigstiden er blitt avløst av en turbulent og åpen tid, som har fått flere merkelapper uten at noen av dem har festet seg - informasjonsalderen, den globale tidsalder osv. De gamle konfliktene mellom sosialistiske og kapitalistiske land er borte, og det er for tidlig å si hvilke store konfliktlinjer som vil erstatte dem.
Flerkulturell forståelse er skrevet av profilerte og engasjerte eksperter fra forskjellige fag. Boken favner vidt, og tar blant annet opp etnisk og nasjonal identitet, diskriminering, rettigheter, etnisitet, språk, fordommer og krysskulturell kommunikasjon; og i tillegg er flere kapitler viet noen av de største gruppene som lever i Norge. Målet er både å gi en del kunnskaper om de folkegruppene som utgjør Norges befolkning, å gjøre det lettere å forstå forholdet mellom dem, å se nærmere på de spesielle kulturelle prosessene som finner sted i våre dager, og å foreslå innfallsvinkler som kan være til praktisk hjelp både i dagligdagse og andre situasjoner hvor mennesker med forskjellig etnisk eller kulturell bakgrunn møtes. Disse utfordringene har både politiske og faglige aspekter. Flere av spørsmålene som tas opp finnes det ingen entydige svar på, men boken skal gjøre det mulig å stille dem på en presis og velinformert måte.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 2001
Format Heftet
ISBN13 9788215000497
EAN 9788215000497
Språk Bokmål
Sider 271
Utgave 2
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket