Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka gir en analyse av Donald Duck og hans verden. Den redegjør for donaldismens historiske utvikling, fra urdonaldismen, eldre og yngre klassisk donaldisme, klodrismen, og fram til donaldismen rundt 1970. I tillegg handler boka om donaldismens litterære hovedtema, og om Andeby som donaldistisk samfunn. Den nye utgaven omtaler rettsystemet i Andeby, har med en undersøkelse om kvinnen i donaldismen, og etterord om Donaldistbevegelsen. Boka er basert på Donald Duck- tegneseriehefter i norsk oversettelse.
Omtale fra forlaget
En klassiker til glede for nye lesere! Jon Gisles Donaldismen ble første gang utgitt i 1972 og regnes som det konstituerende verk innen norsk donaldforskning. Her belyses utviklingen fra urdonaldismen frem til kommersialismen, klodrismen og onkel Skrues stadig sterkere dominans; men også klasse- og familiestrukturen, religion, vold og sex, sosialt og kulturelt liv og kjønnsroller i Andeby. Nytt i denne lett reviderte nyutgivelsen er blant annet en omtale av rettssystemet i Andeby med utgangspunkt i gammelislandsk landnåmsrett og eiendomsrett til løsøre, dessuten kommer et nyskrevet forord med oppsiktsvekkende nye synspunkter på eksistensen av de antatt amerikanske Donald-tegnerne.
Forlag Gyldendal
Utgivelsesår 2006
Format Heftet
ISBN13 9788205363076
EAN 9788205363076
Språk Bokmål
Sider 144
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket«Forholdet mellom figurens nebblengde, målt fra munnvik til nebbspiss under forutsetning av at nebbet er lukket og han ikke smiler, og hodehøyden, målt fra der halsen begynner å vide seg ut og toppen av hodet. Målingen må skje i profil» (Om rostrilongitudekvotienten)
Kommer på kort besøk - stopp - vil lære deg ny livsform - stopp - din livsform må stoppe - stopp - fetter Klodrik. (Fra Donald nr 16/1965)