The Collected Works of A. J. Fikry

av (forfatter).

Little, Brown 2014 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.60 (5 terningkast.)

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Anita Ness' eksemplar av The Collected Works of A. J. Fikry

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Om litteratur og skriving

Lesedato

2014

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Bokdetaljer

Forlag Little, Brown

Utgivelsesår 2014

Format Hardcover

ISBN13 9781408704615

Språk Engelsk

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 0 1 0 0 1

Bokomtaler

Under lesingen av de første sidene tenkte jeg Kjedelig! Kjerringlitteratur! - men så smøg historien seg under huden på meg - og jeg la ikke boka fra meg før jeg hadde lest den ferdig. Og jeg gråt. Hulkende. Ikke fordi jeg var trist, men glad. Det gir kanskje ingen mening, men det er noe med fortellingen som vekker de mjuke emosjonene.

A.J. Fikry, enkemann og bokhandler ser ikke lenger hensikten med noe. Helt til toårige Maya blir en del av livet hans. Og så dukker det opp en irriterende selger.
Det blir kjærlighet og krøll i sjarmerende forviklinger. Koselig!

Utdrag: He wants to laugh out loud or punch a wall. He feels drunk or at least carbonated. Insane. At first, he thinks this is happiness, but then he determines it's love.Fucking love, he thinks. What a bother. It's completely gotten in the way of his plan to drink himself to death, to drive his business to ruin. The most annoying thing about it is that once a person gives a shit about one thing, he finds he has to start giving a shit about everything.

Jeg frydet meg over boka, men usikker på om jeg LIKER den. I flere år drev jeg en bokkafe og ved lesingen falt jeg inn i luktene og lydene ved å leve daglig med bøker. Det sanselige ved en bokhandel synes jeg er godt beskrevet. Men for meg ble fortellingen for overfladisk og manglet dybde. Den virker noe kalkulert. For til tross for at denne boka fikk meg til å gråte er jeg en hard og krevende bokleser. Men det er sommer og noen ganger er kjerringlitteratur akkurat det en trenger for å la emosjonene flomme.

Jeg er en boknerd og elsker referanser til bøker og forfattere. Her får vi bl.a David Foster Wallace, Alice Munro, The Book Thief, Edgar Allen Poe og True Blood serien i en skjønn mix.

Utdrag: We are not quite novels. We are not quite short stories. In the end, we are collected works.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har lest et forhåndseksemplar av denne boka på norsk. Den kommer i butikkene i september. Det er nesten fælt å skrive om denne fantastisk herlige boka nå, siden den enda ikke er å få tak i på norsk . Men jeg må bare dele min glede og fryd over denne herlige godbiten . Jeg storkoste meg hele veien. Boka handler om bokhandler A.J.Fikry som mister sin kone i en ulykke. Etter det er han selv nesten død av sorg, og det eneste som holder ham på beina er bokhandelen, og en rangel i uka for å bedøve seg. En dag dukker det et lite barn i bokhandelen hans, som en mor har satt fra seg med en lapp om at han må ta seg av henne. Mora er forsvunnet.
Boka handler om Fikry og jenta og andre personer rundt ham på Alice iceland, og her dukker det opp romantikk og mye annet. Dette er også en morsom bok, og jeg både lo og humra mange ganger over snedige utsagn, replikker og situasjoner. Og for den som er glad i bøker, kryr det av litterære referanser her… Fikry var temmelig kresen av seg litterært sett, og solgte ikke hva som helst. Selv var han mest glad i noveller.
Boka er lettlest, snertent skrevet, og jeg kjedet meg ikke et sekund. Gled dere folkens.:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det hender at bøker ikke finner oss før tidspunktet er helt riktig.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

De tingene vi kjenner oss igjen i når vi er tjue, er ikke nødvendigvis det samme vi kjenner oss igjen i når vi er førti, og omvendt. Dette gjelder både i litteraturen og i livet for øvrig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hvert ord er helt riktig, og på riktig plass. Det er vel den største komplimenten man kan gi en bok.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Intet menneske er en øy, enhver bok er en hel verden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

[...]men det er ikke meningen at alle mennesker skal være en del av livet ditt for alltid[...]

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Amelia er av den oppfatning av at de fleste problemer Kunne ha vært løst hvis folk hadde vært villig til å gi flere ting en sjanse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He wants to laugh out loud or punch a wall. He feels drunk or at least carbonated. Insane. At first, he thinks this is happiness, but then he determines it's love.Fucking love, he thinks. What a bother. It's completely gotten in the way of his plan to drink himself to death, to drive his business to ruin. The most annoying thing about it is that once a person gives a shit about one thing, he finds he has to start giving a shit about everything.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Skjulte liv" av Louise Penny
 • "Særlig sensitiv - la sårbarheten bli din styrke" av Elaine N. Aron
 • "Uperfekt - våg å vise hvem du er" av Brené Brown
 • "Fugl" av Lisa Aisato
 • "En bokhandlers dagbok" av Shaun Bythell
 • "Kaoshjerte" av Lise Forfang Grimnes
 • "Hitler, Jesus og farfar" av Lene Ask
 • "Sensommerdager" av Joyce Maynard
 • "Minneskogen" av Sam Lloyd
 • "Ikke bare appelsiner" av Jeanette Winterson
 • "Leserne i Broken Wheel anbefaler" av Katarina Bivald
 • "Hva skjedde med Esme Lennox?" av Maggie O'Farrell
Alle bokanbefalinger for dette verket