Forandring som praksis

læring og utvikling i organisasjoner

av (forfatter) og Roger Klev (forfatter).

Fagbokforlaget 2002 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (2 terningkast.)

9 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Roger Wessels eksemplar av Forandring som praksis - læring og utvikling i organisasjoner

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Organisasjon, ledelse og strategi

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boken utvikles det et rammeverk som kombinerer teorier og modeller fra organisasjonslæring med en overordnet endringsforståelse hentet fra aksjonsforskning. Forfatterne legger vekt på nødvendigheten av å velge en utviklingsstrategi som er tilpasset de aktuelle organisatoriske utfordringene. Tolv ulike arbeidsformer blir presentert, og et spekter av praktiske tilnærminger som kan utgjøre en del av repertoaret til gode praktikere innenfor feltet blir vist. Har litteraturliste og register.

Omtale fra forlaget

Alle organisasjoner har behov for å arbeide systematisk med egen utvikling, læring og endring. Dette er aktiviteter som er grunnleggende for at organisasjonene skal overleve. Men i praksis er mye av innsatsen som rettes mot utvikling av organisasjoner, preget av teknikker og verktøy som ikke er forankret i et faglig gjennomtenkt rammeverk rundt hvilke prosesser man setter i gang, og hvordan man som leder bør arbeide med utviklings- og endringsprosesser. I denne boken utvikles det et rammeverk som kombinerer teorier og modeller fra organisasjonslæring med en overordnet endringsforståelse hentet fra aksjonsforskning. Forfatterne legger vekt på nødvendigheten av å velge en utviklingsstrategi samt teknikker som er tilpasset de aktuelle organisatoriske utfordringene. I den siste delen av boken presenteres et utvalg av tolv ulike arbeidsformer. De viser et spekter av praktiske tilnærminger som kan utgjøre en del av repertoaret til gode praktikere innenfor feltet. Forfatterne viser hva disse ulike tilnærmingene består i, samt deres styrker og svakheter. Boken er innrettet mot undervisning på høgskole- og universitetsnivå, men er også en ressursbok for alle som arbeider med utviklingsprosesser i det daglige. Morten Levin er professor ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU. Roger Klev er forskningssjef ved SINTEF Teknologiledelse, avdeling for kunnskap og strategi.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2002

Format Heftet

ISBN13 9788276742619

EAN 9788276742619

Språk Bokmål

Sider 264

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Markens grøde" av Knut Hamsun
  • "Shantaram" av Gregory David Roberts
  • "Da Vinci-koden" av Dan Brown
Alle bokanbefalinger for dette verket