Into the Woods

Tales from the Hollows and Beyond (Hollows Story Collection)

av (forfatter).

Harper Voyager 2012 Hardcover

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Anders' eksemplar av Into the Woods - Tales from the Hollows and Beyond (Hollows Story Collection)

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Novellesamlinger

Lesedato

2013

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Se min omtale

Bokdetaljer

Forlag Harper Voyager

Utgivelsesår 2012

Format Hardcover

ISBN13 9780061974328

Språk Engelsk

Sider 528

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Jeg ble ikke så veldig begeistret over denne novellesamlingen, men den er ok lesning hvis man følger bøkene til Kim Harrison.

De fleste novellene er knyttet til The Hollows, serien om heksen Rachel Morgan. De fleste bøkene er utgitt på norsk også, først i Schibsteds bokserie Mørke Krefter, og så i Udødelig Spenning. Blir trolig ikke flere siden de la ned begge seriene.

Historiene utdyper hendelser fra bokserien. Og siden jeg har lest bøkene, vet jeg hva som skjer, bare ikke hvordan. Den historien jeg likte best var Ley Line Drifter, om Jenks sitt solo-oppdrag. Selv om det er interessant å få mer detaljer, så blir det jo aldri noe særlig spenning av det. Må innrømme at jeg brukte lang tid på denne boken, leste litt og så la den fra meg en stund. Var først da jeg kom til slutten at det gikk fortere.

Den andre halvdelen handler om historier som ikke er knyttet til Rachel Morgan og hennes venner. Temson Estates syntes jeg ikke var noe særlig. Spidersilk syntes jeg var litt treg i begynnelsen, men den hadde en tøff tvist på slutten. Og så de to historiene jeg likte veldig godt: Pet Shop Boys og Grace.

Pet Shop Boys handler om en ung mann som jobber i en dyrebutikk. Kort fortalt inviterer en av kundene ham på en fest. Stakkaren forstår ikke at de er vampyrer og sier ja. Kim Harrison forteller i forordet at agenten hennes mente at denne kunne bli til en bra serie, og der må jeg si meg enig. I hvert fall er denne verdenen spennende nok til å få en hel bok til. Håper hun gjør det en gang i fremtiden. Jeg ble veldig nysgjerrig på eieren av dyrebutikken...

Grace er en dame som jakter på throws. Throws er barn med elektriske superkrefter. Hennes jobb er å fange dem før de skader seg selv eller andre. Etter at de er fanget går de gjennom psykologiske tester. Vil de misbruke kreftene sine, blir de tatt bort, men hvis de blir godkjent, får de opplæring og til slutt en jobb hos The Strand. Akkurat som Grace selv. Dette samfunnet virker også interessant og spennende nok til at Harrison kunne lagd en serie, eller i det minste en hel bok. Jeg fikk i alle fall lyst til å lese mer om Grace og hennes eventyr.

Alt i alt er nok denne novellesamlingen mest for fans av Kim Harrison. Den beste novellen, Pet Shop Boys, kan også kjøpes separat via kindle, så hvis du ikke er en stor fan av Rachel Morgan serien, så vil jeg heller anbefale det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Laget mest for min egen del, da jeg begynner å få så mange at det blir vanskelig å huske alle.

Men det er jo lov for andre å kikke, og bli misunnelige :-)

Alle er i hardperm, med mindre annet er notert. Listen vil bli oppdatert etter hvert.


Godt sagt! (3) Varsle Svar