Uten resept

historien om den sammenleggbare rockeringen

av (forfatter).

Kolofon 2006 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Anne Berit Grønbechs eksemplar av Uten resept - historien om den sammenleggbare rockeringen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Biografi

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er historien om den sammenleggbare rockeringen, en oppfinnelse som få trodde på. Forfatteren opplevde en lang kamp mot et firkantet byråkrati, skumle krefter og maktstrukturer, handlingslammede politikere og mangel på toleranse og kompetanse hos dem som burde veilede. Men med tro på oppfinnelsen, og med engasjement og temperement, nektet forfatteren å bøye av, og rockeringen ble til slutt en suksess. Boken tar også et oppgjør med useriøse slankekur-selskaper som fører mange bak lyset.

Omtale fra forlaget

Veien mot målet ble beinhard. Dette er ikke historien om et supermenneske, men om en sta og initiativrik kvinne som reiste seg gang på gang, da motbørene sto i kø. Hun jobbet videre mot målet hun hadde satt seg. Tilslutt nådde hun frem, men det ble på tross av dem som er satt til å få prosjekter og oppfinnelser til å gro. Det ble en lang kamp mot et firkantet byråkrati og maktstrukturer og manglende kompetanse. Kredittutvalg med menn i stripete dresser uten kunnskap satte foten ned. Møtet med Eksportrådets gutter i New York endte i håndgemeng da hun skjønte at de arrogante direktører ikke hadde gjort jobben hun hadde betalt dem for å gjøre. Den sammenleggbare rockeringen er en suksess. Men det tok tid. Boken tar også et kraftig oppgjør med useriøse slankekur-selskaper som fører mange bak lyset. De selskapene tar pengene, men ikke fettet fra kroppen til folk som lar seg lure. "Det gjør meg sint og svært engasjert", skriver Synnøve Engeset. I bokens forord skriver Ellen Stensrud, LO, at hun aldri har sett maken til jernvilje som hos forfatteren. - Det holder ikke at jeg hadde klengenavnet "Jern-Ellen" i sin tid, skriver Stensrud og konkluderer med at hun er full av beundring over den råsterke målbevisstheten som demonstreres i historien om den sammenleggbare rockeringen. Om forfatteren: Synnøve Engeset (f.1952) er utdannet innen drama i London og har vært danser på legendariske Moulin Rouge. I Norge har hun arbeidet med film og teater og blant annet grunnlagt dans- og dramaverkstedet "Onkel Blå" for barn. Hun har hatt styreverv i flere bedrifter og organisasjoner. Først og fremst er hun oppfinner av den sammenleggbare rockeringen. Basert på dette produktet har hun bygget opp sin egen bedrift. Rockeringen har vunnet både gull, sølv og "Outstanding Achievement Award" på verdens største oppfinnerutstilling i Pittsburgh i USA (INPEX). Hun er også hedret med gullmedalje på East-West Euro Intellect 2000 i Sofia i Bulgaria. Historien om rockeringen har hun nå laget en teaterforestilling om - ALT JEG KAN. Hun holder nå kurs landet rundt i bruk av rockeringen. Og nå er også boken kommet.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788230002971

EAN 9788230002971

Omtalt person Synnøve Engeset

Språk Bokmål

Sider 160

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Interessant og litt skremmende om Synnøve Engesets kamp for å få patentert og solgt sin oppfinnelse, den sammenleggbare rockeringen. De store herrer på toppen har av og til godt av å få seg en på trynet...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket