Kampen mellom mennesket og mikrobene

av (forfatter).

Dreyers forlag 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.50 (4 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Agnethe Katarina Landres eksemplar av Kampen mellom mennesket og mikrobene

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Populærvitenskap

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Gjennom hele historien har infeksjonssykdommer vært en trussel mot menneskeheten. Store epidemier har ført til enorme lidelser - og til massedød. De har også dyptgripende politiske, sosiale, økonomiske og kulturelle følger.

Denne boken gir en bred og medisinsk oppdatert fremstilling av infeksjonssykdommenes betydning for menneskenes utvikling. Vi ser hvordan epidemier som Svartedauen, kopper, kolera og syfilis, samt de store influensapandemienes utbrudd på 1900-tallet har bidratt til imperiers fall og endret historiens gang.

Boken peker på viktige økologiske og miljørelaterte faktorer i den nådeløse kampen mellom mennesket og mikrobene. Våre inngrep i naturen gjennom avskoging og klimaendringer, migrasjon og kriger endrer balansen mellom menneskene og de truende mikroorganismene, og frembringer alvorlig sykdom. I de siste tiårene har menneskets påvirkning av naturen drevet frem en rekke nye mikrober og infeksjonssykdommer. Boken omtaler de viktigste, som HIV/AIDS-pandemien og problemene med Ebola-, SARS- og Zika-virus. Også den nyoppståtte pandemien med koronaviruset SARS-CoV-2 som har brutt ut mens boken var under avslutning, omtales.

Mennesket har slått effektivt tilbake mot mikrobene. Den bakteriologiske revolusjonen på slutten av 1800-tallet, oppdagelsen av antibiotika og av et økende antall vaksiner har reddet millioner av liv. Men kampen mot mikrobene er på ingen måte vunnet. Vi må takle nye, uunngåelige pandemier med kjente og ukjente mikrober, antibiotika-resistens, klimaendringenes virkninger og mikrobetruslene ved romfart. Selv naturvitenskapelig frontlinjeforskning kan utløse nye mikrobetrusler.

Frøland tar oss med på en fascinerende reise gjennom hundre tusener av år, fra menneskehetens opprinnelse til utforskningen av verdensrommet.

Bokdetaljer

Forlag Dreyers forlag

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788282655194

EAN 9788282655194

Språk Bokmål

Sider 557

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 2 0 0 0 0

Bokomtaler

Denne boken har gitt meg et godt og meget interessant innblikk i epidemiene/pandemiene som herjet i alle verdensdeler. Forfatteren evner å fremstille tung materie på en lett forståelig måte. Det er mye historie flettet inn i boken, noe som gir en bred forståelse for hvordan og hvorfor visse ting skjedde som de gjorde.

Forfatterens engasjement for temaet skinner gjennom i hans fremragende evne til å formidle stoffet. Jeg anbefaler alle som er interessert i bakterier, virus og andre mikrober og hvordan alt henger sammen på global basis å lese denne boken. Det er en ren kunnskapsreise!

Det eneste minuset er forlagets arbeid. Jeg har stor respekt for redaktørens jobb, men her er det mye slurv. Forbedringspotensial for opplag 2; om et slikt skulle komme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Stieg Larssons Menn som hater kvinner - bok 1" av Stieg Larsson
Alle bokanbefalinger for dette verket