Det ser ut som jeg har glemt å dele diskusjonstråden,beklager det! Her er den:
https://bokelskere.no/tekst/370515/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er visst den første til å kommentete. Jeg rekker ikke å bli ferdig med boken. Jeg er litt over halvveis, og har ikke lest bøkene før denne.

Inntrykket mitt er at det er en god bok. Skildringene av Svalbard er sånn at jeg ser livet og landskapet for meg. Jeg liker at frølageret nesten er en helligdom. Det er spennende å komme innpå hovedpersonene og lære hva som driver dem. Jeg kunne sikkert fått mye ut av dem om jeg kjørte på, men jeg kommer ikke til å gjøre det nå. Hva med dere andre?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt ok for meg! Jeg sjonglerer tre bøker og blir egentlig veldig glad for mer tid!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bok 34 i dystopisk lesesirkel er klar! Vi leser den i oktober 2022, og ut i november om vi trenger tiden.

Velkommen med på felles lesing og diskusjon! Det er ingen påmelding,du er velkommen til å bli med om du vil.
Lurer du på hva vi har lest hittil? Se nettsiden for oversikt: https://dystopisklesesirkel.wordpress.com/

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennende! Skal vi ta den nå i oktober?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva tenker dere forresten om denne boken og dystopisjangeren? Hører den hjemme der?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så bra tips! Kan den leses uavhengig av de andre?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er så enig i at Japan ligner oss i litteratur,men ikke på film! Er ikke det rart?

Jeg lar meg også fengsle av måten Murakami forteller på.

Er det ikke ofte mye om mat i bøkene hans også? Det føles som han forteller noe om karakterene gjennom maten de spiser,eller vanene de har rundt mat. Men at jeg ikke forstår budskapet siden vår kultur er så annerledes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kom gjennom hele! Det var en rar bok. Og joda, jeg forventet det siden jeg har lest et par bøker av forfatteren før, men likevel. Wow. Jeg er usikker på om jeg hadde klart å oppsummere den på stående fot. En tidligere kollega sa noe om at Murakamis bøker er som opplevelser. Man leser de, blir tatt med på en berg og dalbane, men når de er over, så er de over. At det er lute å grunne på eller fundere rundt. Hva tenker dere om det?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den første gangen jeg stoppet på grunn av noe i teksten var på side 3, når hovedpersonen er i en heis og blir nervøs for at det er noe galt med heisen: Or suppose the elevator operator - assuming there was one in the building - forgot I was here in this box? People have lost track of me before."

Syntes det var underfundig at folk har "mistet" han før. Over halvveis i boken er jeg fremdeles usikker på hva det betyr. Jeg liker disse små rarietetene i boken.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå er jeg endelig i gang! Boken engasjerer meg allerede fra starten,og jeg koser meg skikkelig med historien. Det er noen setninger som hopper ut fra siden og får meg til å stoppe opp i lesingen,jeg skal finne tilbake til noen sånne senere :) Jeg har vel lest rundt 70 sider,så er i starten av boka. Begynner akkurat og forstå universet vi befinner oss i. Det er lenge siden en bok har fptt meg til å ville lese sånn som denne gjør. Lovende start.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk! Da snakkes vi senere om en annen bok :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig! :D Min bok bruker litt lengre tid enn forventet på å komme via biblioteket, men skal hive meg i gang når jeg får den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kom i alle fall ikke protester, så vi fortsetter lesesirkelen og bok 33 er Hardkokt eventyrland og verdens ende av Haruki Murakami. Her er diskusjonstråden: https://bokelskere.no/tekst/369531/

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bok nr. 33 i Dystopisk lesesirkel er en dystopisk roman av en forfatter mange, men slettes ikke alle, har et forhold til: Japanske Haruki Murakami. Den heter Hardkokt eventyrland og verdens ende.

Leseperiode er til 11. september 2022, og du leser på det språket og i den formen (papirbok, lydbok, e-bok) som passer deg.

Alle er velkommen til å være med på felleslesing og diskusjon! Diskusjonen foregår i denne tråden. Merk gjerne posten din hvis du røper noe juicy fra handlingen.

Mer informasjon om dystopisk lesesirkel her: https://dystopisklesesirkel.wordpress.com/

Har du ideer til bøker vi kan lese sammen, eller andre innspill til lesesirkelen? Vi har en generell diskusjonstråd her og ser frem til å høre fra deg: https://bokelskere.no/tekst/288884/

Ønsker alle en super leseopplevelse! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg hadde det sånn med forrige bok! :) Og den hadde jo norsk forfatter. Mennesker er merkelige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei han er vanskelig å si nei til! 😊

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har et forslag. Kanskje jeg er litt sprø nå. Mange har lest eller hørt om Murakami, og jeg fant akkurat ut at han har en dystopi (i alle fall dystopi-aktig bok) som jeg ikke har hørt om før. Er det noe vi kunne prøve oss på? Den heter "Hardkokt eventyrland og verdens ende" på norsk, og her kan du lese om den på bokelskere: https://bokelskere.no/bok/hardkokt-eventyrland-og-verdens-ende/26084/

Den er 350 sider, og altså ikke like tykk som noen av mursteinene den mannen har produsert. Til gjengjeld er den visst veldig fantasiaktig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig i at Big Brother er mer et symbol enn en ekte person. Kanskje han var en ekte person en gang som har dødd. Kanskje jeg blander inn filmen Equilibrium med Keanu Reves i dette, for der tror jeg det skjer. Det er eksempler på ekte diktaturer som ikke lar diktatorene eldes på bilder (tegninger) og slikt. Kanskje dette er en ekstremvariant av det?

Ja, hvorfor døde ikke de to hovedpersonene? Kanskje det er mer effektivt å få dem til å svikte hverandre og sende dem ut igjen i samfunnet? Det kan godt hende at de fleste lever. De trenger arbeidskraft, og det er sikkert lurt å ikke kvitte seg med alle fiender.

Jeg tror Room 101 var for å bryte ned det folk trodde de var lojal mot, det de trodde hadde ekte verdi. Når de mistet det var det kun Big Brother igjen.

For meg er denne boken erkebritisk, så jeg leste ikke en asiatisk verden. Bare hvit imperialisme og britisk lyst på makt.

Jeg satte mye større pris på å lese denne igjen enn jeg hadde trodd. Det var så mye jeg hadde glemt. Jeg likte de essay-aktige delene, samtidig som jeg nok tunet ut lydboken i deler av de, siden livet skjer mens man hører på lydbok. :)

Jeg merket meg også at styresmaktene ønsket å styre seksualitet, kjærlighet og forplanting ennå mer enn de gjorde i bokens nåtid. For en fæl verden å leve i. Men så er vi også i en verden nå der styresmaktene i mange land i større grad vil styre forplanting. Historien går i spiraler.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En annen ting som umiddelbart slår meg når jeg gjenleser boken er hvor spennende språket er. Jeg husket hovedhandlingen, men ikke hvordan det ble fortalt. Det er mye mer beskrivelser enn jeg husket, og jeg synes de er skikkelig fine!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

EvaHelena EKirsten LundJulie StensethBerit B LieTor-Arne JensenBenteHilde H HelsethPiippokattaBeathe SolbergAnnaStig TCamillaMathiasAina LøhreTuridmajaTine SundalPirelliAnne-Stine Ruud HusevågFriskusenBerit RBente L.Hilde Merete GjessingHanne Kvernmo RyeEirin EftevandLinda NyrudEgil StangelandHarald Kmay britt FagertveitVegard Nordin LøvåAkima MontgomeryCarine OlsrødNicolai Alexander StyveMai-Britt GrøsfjeldHeidi LRufsetufsaBertyritaolineSolMarit Aamdal