Faens bomber

nettlogg fra Bagdad

av (forfatter) og John Erik Bøe Lindgren (gjendikter).

Gyldendal 2004 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Linn Charlotte Edstrøms eksemplar av Faens bomber - nettlogg fra Bagdad

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Biografier/Fra virkeligheten

Lesedato

2008

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Bagdad, september 2002. Boken forteller om krigen i Irak fra innsiden, og er en samling av forfatterens beretninger på Internett. Den inneholder alt fra kommentarer til forfatterens egen CD-samling til åpen kritikk av Saddams regime. Boken er oppdatert med tekster så nær opp til utgivelsestidspunktet som mulig.

Omtale fra forlaget

Hvordan oppleves det å være 29 år, homse, arkitekt, opptatt av Björk, Bowie og internet, og bo den hjemsøkte by Bagdad? Temmelig absurd .; men det gir mye stoff til svart humor! Salam Pax' blog, eller nettdagbok, dukket opp på internett en stund før amerikanerne invaderte Irak, og siden september 2002 har han jevnlig foret sin stadig voksende leserskare med glimt fra dagliglivet i Bagdad slik han opplever det. Lenge gikk det rykter om hvorvidt han var en reell person. For Salam Pax tilsvarer ikke vårt bilde av en gjennomsnittsiraker: men han er ekte nok og rapporterer fra den krevende, surrealistiske og ikke ufarlige hverdagen i Bagdad. Han er en unik stemme, fordi han ikke er en journalist utenfra, men en (mer eller mindre) vanlig iraker som skildrer begivenhetene fra dag til dag. Og han er lett å identifisere seg med for en vestlig leser: Han er ung, han er kul, han er full av nettsjargong og popkulturelle referanser. Salam Pax skriver utrolig godt, er humoristisk, ironisk, svart og bitende presis i sine analyser av alt og alle fra Saddam til USAs politikk, islamistiske selvmordsbombere og vestlige journalister. Han har valgt å være anonym, ettersom han har skaffet seg fiender i mange leire.Boka vil være oppdatert med nye tekster så langt opp til utgivelsestidspunktet som mulig.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2004

Format Heftet

ISBN13 9788205329492

EAN 9788205329492

Genre Personlige beretninger

Omtalt tid 2000-tallet

Omtalt sted Irak

Språk Bokmål

Sider 310

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket