Dyrevenner

forut for sin tid

av (forfatter).

Vesle Brunen forl. 2004 Innbundet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Linn Charlotte Edstrøms eksemplar av Dyrevenner - forut for sin tid

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Katter og andre dyr

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken inneholder historier om kjente personer og deres forhold til dyr. Her kan leseren finne fortellinger om dyrevennene dronning Victoria, Victor Hugo, Abraham Lincoln og Rosa Luxemburg med flere. Har litteraturliste og noter.

Omtale fra forlaget

Gavebok til dyrevenner!
.
Dronning Victoria, filmstjernen Doris Day og komponisten Richard Wagner. Hva har de tre personene til felles? Jo, deres gode forhold til dyr, spesielt hunder. Dronning Victoria hadde flere hunder, bl.a. Dash. På denne hundens grav fikk hun reist en minnesten med følgende innskrift: "LESER , dersom du vil leve elsket og dø savnet, nyt godt av DASH's eksempel." Doris Day oppfatter sine hunder som en del av familien. Hun er blitt en fremtredende dyrevernleder, og venner av henne skøyer med at hun er "gått i hundene". Richard Wagner kalte sin hund Fips for "en sann engel". Dette er smakebiter fra en illustrert bok, Dyrevenner, som er utkommet på Vesle-Brunen Forlag.
.
Andre dyrevenner som omtales i boken er president Abraham Lincoln, som var kattevenn, og likeledes arbeiderlederen Rosa Luxemburg, som sa om sin katt Mimi at den var "en liten mimose". Tre norske dyrevenner er representert i boken: Cora Sandel, Edvard Munch og hestenes gode venn, Harald Kihle. Videre omtales Paul McCartney, Astrid Lindgren, Karen Blixen og Victor Hugo. Det er også egne kapitler om Albert Schweitzer og Mahatma Gandhi.
Alle de nevnte personene utmerker seg ved å ligge foran sin samtid i forhold til dyr.
.
Forfatter er Kåre Knutsen. Han er cand. filol. og har vært formann i Dyrenes Beskytter. I 1974 utga han boken Dyrenes Rettigheter på Dreyers Forlag, og i 1982 kom boken Til Guds glede, Karen Blixen og dyrene på Vesle-Brunen Forlag.
.
Vesle-Brunen Forlag

Bokdetaljer

Forlag Vesle Brunen forl.

Utgivelsesår 2004

Format Innbundet

ISBN13 9788299092647

EAN 9788299092647

Språk Bokmål

Sider 176

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket