Nærmere kommer du ikke

håndbok i antropologisk feltarbeid

av (forfatter), Ånund Brottveit (medforfatter), Hanne Hem (medforfatter), Ingjerd Hoëm (medforfatter), Per Liltved (medforfatter), Rune Paulsen (medforfatter) og Viggo Vestel (medforfatter).

Fagbokforlaget 1996 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

weishenmes eksemplar av Nærmere kommer du ikke - håndbok i antropologisk feltarbeid

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

samfunnsfag

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken er bygd opp rundt sju unge antropologers skildringer av sine svært forskjellige feltarbeidsopplevelser. Med dette som utgangspunkt diskuteres sentrale spørsmål om feltarbeidets forutsetninger og konsekvenser: teoretisk, politisk, kulturhistorisk og personlig. Formålet med boken er å belyse hvordan feltarbeidet gjøres; hvordan man samler data, men også hvordan man velger seg et sted, hvor lenge man blir der, hvordan man forholder seg til konflikt og isolasjon, og hva man gjør når man kommer hjem. Har ordforklaringer, tips til videre lesning, bibliografi og registre.

Omtale fra forlaget

Sosialantropologien er mer enn de fleste fag kjennetegnet ved sin metode: feltarbeidet. Feltarbeidet er et forsøk på å komme så nær innpå andre menneskers liv, enten de lever på Borneo eller på Dikemark, at man selv begynner å handle, føle og tenke som dem man studerer. Feltarbeidet utfordrer derfor forskeren ikke bare intellektuelt, men moralsk, psykisk og kroppslig. Likevel handler de fleste antropologiske metodebøker mest om tekniske problemer ved innsamling og tolkning av data. Slike spørsmål står også sentralt i denne boken, men her settes de inn i en videre sammenheng. Boken er bygd opp rundt sju unge antropologers skildringer av sine svært forskjellige feltarbeidsopplevelser. Med dette som utgangspunkt diskuteres sentrale spørsmål om feltarbeidets forutsetninger og konsekvenser: teoretisk, politisk, kulturhistorisk og personlig. Det legges vekt på en erfaringsnær og praktisk fremstilling. Formålet med boken er å belyse «hvordan feltarbeid gjøres»; hvordan man samler data, men også hvordan man velger seg et sted, hvor lenge man blir der, hvordan man forholder seg til konflikt og isolasjon, og hva man gjør når man kommer hjem. Finn Sivert Nielsen er førsteamanuensis i sosialantropologi ved Institutt for samfunnsvitenskap, Universitetet i Tromsø. Han har to lengre feltarbeid bak seg, det første i Leningrad tidlig på 80-tallet, det andre fra San Francisco. Nielsen har i en årrekke skrevet og forelest om antropologisk teori, metode og formidling og har vært aktiv i oppbyggingen av det norske fagmiljøet innen øststatsstudier.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 1996

Format Heftet

ISBN13 9788276741636

EAN 9788276741636

Språk Bokmål

Sider 331

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

En flørt er en løgn som ber om å bli avslørt som sannhet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Persepolis" av Marjane Satrapi
  • "Forbrytelse og straff" av Fjodor M. Dostojevskij
  • "L" av Erlend Loe
  • "Doppler - roman" av Erlend Loe
  • "Sult - i original tekstversjon fra 1890" av Knut Hamsun
Alle bokanbefalinger for dette verket