Snarveier mellom himmel og helvete

av (forfatter).

Publica 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (2 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Toril Kopperuds eksemplar av Snarveier mellom himmel og helvete

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Norsk litteratur

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Kalle var fortsatt irriterende opptatt av hendelsen og sviket han opplevde i Torshovparken. Men andre ting tok stadig større plass. Tanker om hans eget liv, om alle feilene han hadde gjort, om snarveiene han så ofte hadde tydd til. Alle de sinnssvake valgene han hadde tatt, som hadde påført ham, og ikke minst hans nærmeste, så mye smerte. Alle årene han hadde kastet bort i pillerus og tung narkomani. År han aldri ville få igjen. Hvordan er det mulig å snu et liv som så så bra ut, men som gikk så galt? Kalle visste svaret. Men skulle han ha den minste sjanse til å gjøre noe med det, måtte han gjøre seg så liten.

Bokdetaljer

Forlag Publica

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788293641421

EAN 9788293641421

Genre Krim

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 277

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 1 0 0

Bokomtaler

Fyllefanter og narkiser i Torshovparken

Offh...jeg må inrømme, eneste grunn til at jeg kjøpte og leste denne boka er at jeg en gang, for lenge, lenge siden, faktisk kjente forfatteren. Og at Torshov, denne østkantbydelen i Oslo hvor store deler av bokas handling tar plass, dessverre, må jeg si, også en gang var en del av min barndoms "dal". Mitt bekjentskap med herr Hoel var riktig nok lenge før narkomani og rusmisbruk tok kontroll over forfatterens liv. Boka, Snarveier, er nemlig sterkt selvbiografisk selv om Bjørn Hoel presiserer at det er en roman vi leser. Jeg må ærlig innrømme, jeg ble rystet inn i marg & ben når jeg første gang hørte om min gamle venns lange periode som rusmisbruker.

Vel, nok om det, vi tar det positive ved Snarveier først. Hoel skriver godt, om enn litt rotete og vel innfallsrikt. Jeg gir tommelen opp for god tekstFLOW. Forfatteren klarer til og med å gi denne egentlige dønn deprimerende/ triste rusmisbruk & prostitusjons-storyen en teint av humor. Godt gjort, sier jeg. Selve handlingen, historien, er derimot ganske...sprikende fortalt. Det surrer av gårde som humla flyr, hit og dit, ganske rotete, egentlig. Med forvirrende hopping i tid og rom. Ganske ofte datt jeg av lasset. Hvor i handlingen er vi egentlig nå? Det blir for mange innfall og løse tråder, spør dere meg. Hele greia, debutboken til Hoel, burde vært strammere komponert. Komposisjonen mangler rett og slett drive, strammere føring! Journalisten og den ganske så skriveføre Hoel evner ikke helt å lose leseren med fast hånd gjennom en hel roman. Det hele, oppbyggingen, handlingens konstruksjon, blir for løs og slapp i fisken. Dermed så faller romanen litt sammen.

Men Snarveier reddes så vidt i land av det ganske fine og lune språket til forfatter Hoel. For som sagt, Bjørn Hoel fører et godt, lunt, lettlest og tidvis humoristisk språk. Jeg triller en solid treer på terningen for Snarveier. Bedre kan jeg ikke gi.

En annen ting, som bør nevnes, er min generelle aversjon mot rusmisbruk og rusmisbrukere. Jeg forstår simpelthen ikke valgene disse personene tar. Jeg misliker dessuten tematikken sterkt og skygger som regel unna alle bøker, filmer, dokumentarer eller whatever...om emnet. Derfor leste jeg nok denne boka, med all sin skitt og fornedrelse, med avskyens briller på nesen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Min kamp - roman" av Karl Ove Knausgård
  • "Sult - i original tekstversjon fra 1890" av Knut Hamsun
Alle bokanbefalinger for dette verket