Jeg liker spenningsbøker, og hvertfall de som omhandler ting som arkeologi, gamle kulturer, skatter og mystiske steder. Nå har jeg lest en del som omhandler arkeologer og gamle kulturer...og har mer lyst på rene skattejakter, litt Indiana Jones, kanskje noe om eldorado, aztekerskatter, dype jungler med skjulte templer, gull og sølv og edelstener osv.

Noen forslag?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Ikke helt innertier i forhold til det du ber om, men har du sett på Strindbergs stjerne? Den har ihvertfall noen av elementene du er ute etter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er lagt til:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har noen forslag til deg :)

De åtte av Katherine Neville.
Et kloster skjuler et sjakkspill som Karl den store fikk i gave fra maurerne, og som ifølge legenden gir eieren mer makt enn han kan drømme om. To unge nonner får i rolle å beskytte sjakkspillet fra de mange mektige aktørene som vil bruke det til egen vinning. Dette er en nervepirrende thriller, en gåtebok og kultbok :)

Ringen er slutten av Raymond Khoury.
Spennende historie som er både gåtefull og sjokkerende. Boken handler om jakten på den livgivende hemmeligheten. Det blir et forrykende kappløp mellom arkeologer, CIA-folk og vitenskapsmenn.

Historikeren av Elizabeth Kostova.
Boken starter med at en ung jente finner en bunke gamle brev i farens bibliotek. Brevene starter med overskriften, "kjære uheldige arvtaker" og med dette blir hun kastet inn i en verden av hemmeligheter og ondskap. Dette blir en jakt rundt om i verden, i forskjellige byer besøker vi klostre og arkiver for å finne svar.

Disse tre bøkene er spennende og gåtefulle. Vi reiser tilbake i tid og leter etter skatter og avslører gamle hemmeligheter :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for gode forslag. Historikeren har jeg allerede lest, den avbrøt jeg. De åtte har jeg på listen min, men det blir liksom ikke helt det jeg leter etter(litt vanskelig å sette fingeren for hva jeg vil ha), Ringen er sluttet skal jeg i hvertfall se litt på for den var ny for meg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg anbefaler på det sterkeste Vikingskatten-serien av Gunnar Staalesen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg anbefaler "Taita og den 7. gåten" av Wilbur Smith.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har faktisk stått å vurdert Smith sine bøker på biblioteket, men de forsvant helt fra "huskelisten" min. Så takk for påminnelsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale bøkene til Clive Cussler, en av dem, Inkaenes gull er akuratt det du er på jakt etter. H Rider Haggard har også skrevet flere skattejakt bøker som f eks Dødsgrottene fra Kor, norsk oversettelse av She. Jeg vet den ble gitt ut på 60 el 70 tallet da jeg lånte den av en nabo som tenåring.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så klart, Clive Cussler, han tenkte jeg ikke på. Skal se nærmere på alle disse. Takk for gode forslag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm...sjekket litt rundt selv og trur faktisk ikke det finnes så mange slike bøker desverre...i hvertfall ikke på norsk. Kanskje mitt neste bokprosjekt skal bli en bok om skattejakt :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med gode, gamle "Kong Salomos Miner"?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åh, jeg lurer på om jeg har sett den på film...eller i hvertfall en som ligner. Filmen var fantastisk. Legger til denne jeg, takk for tipset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Sigrid NygaardHeidiElisabeth SveeStig TMarit HåverstadVannflaskeMorten MüllerJan-Olav SelforsHarald KPer Åge SerigstadHeidi BBPär J ThorssonIngunnJSilje HvalstadIngeborg GDaffy EnglundKirsten LundTorill RevheimsomniferumEgil StangelandAvaDanielConnieRufsetufsaNinaFarfalleIreneleserBjørg RistvedtHilde Merete GjessingCecilie69Anette SBjørn SturødHilde H HelsethJarmo LarsenLisbeth Kingsrud KvistenTone SundlandAlice NordliMarianne  SkageBeathe SolbergGro-Anita Roen