Litt inspirert av debatten om sære lesevaner. Hvilken stilling pleier du å sitte i når du leser? Henslengt i sofaen, skredderstilling osv.

Selv er jeg veldig fan av skredderstillingen. Ikke bare når jeg leser men når jeg er på dataen eller holder på med håndarbeid også. Kan strekke på bena i fem minutter her og der, men havner fort tilbake i skredderstillingen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 57 svar.

Jeg har ikke no spesiell stilling å sitte/ligge i når jeg leser, men hvis jeg sitter må jeg alltid sitte med beina i kors. Ellers kan jeg lese i alle stillinger, husker jeg hadde en periode når jeg var liten som jeg leste opp-ned, da lå jeg helst i en stor stol eller soffa med hodet over armlenet på stolen eller ut av sofaen, altså var både jeg og boka oppned så jeg leste "rett" (ja, jeg er forvirra av forklaringen min selv), det er ikke like begagelig lenger må jeg innrømme ;) Artig diskusjon! :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sittende rett i ryggen (i alle fall så rett som mulig, i forhold til stol- og bord-høyde og whatnot) ved et bord, eller liggende på siden på senga. Ryggraden min har aldri helt godtatt det der med "henslengt på en sofa"...

Og jo, lesebrett har gjort alt dette enklere også. Husker jeg pådro meg betennelse i et håndledd etter å ha hatt ettbindsutgaven av Krig og fred som sengepartner en stund. ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ligger på magen!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I et flysete. Eller på ventestol i en avgangshall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ligger som regel og leser, eller jeg sitter i gyngestolen. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dessverre altfor ofte i en stilling som gjør at jeg får vondt i nakke og skuldre. Jeg får det ganske lett, men jeg elsker jo å sitte i "umulige" stillinger. Egentlig burde en som meg sitte mer ved et bord og lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Henslengt i sofaen. Her har vi en sofa hver jeg og mannen og vi halvveis sitter, halvveis ligger begge to, enten vi leser, er på dataen eller en sjelden gang ser tv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker å lese på sengen, med boken liggende ved siden av meg. Når jeg leser venstre side ligger jeg på høgre side, og når jeg leser høgre side må jeg snu meg over på venstre side. 100 sider morgengymnastikk før jeg står opp om morgenen er en fin måte å starte dagen på ^..^

Fra spøk til revolver... Hvorfor skal det være så pokkers tungvint å lese liggende? Jeg prøvde en gang å ligge på ryggen og holde boken over hodet, men kjente både melkesyre og magesyre presse på ganske fort (En innbundet utgave av Shantaram veier jo godt over en kilo).. Og å holde en bok åpen foran seg med begge hender når en ligger på siden, er jo ganske-ubehagelig-tungt... Så derfor ligger jeg der da, dag etter dag og -snur meg fra side til side, mens jeg -beveger meg fra side til side...

....bare til stadighet avledet med tanken på at mennesker reiser til og fra månen, men man greier likevel ikke å utvikle et redskap som kan holde en bok oppe for en, slik at en kan slappe av når en ligger og leser...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Finn en passe stor pute, legg den på magen og hvil boken på puta.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Problemo, jeg er langsynt.. Er 32 og trenger vel lesebriller snart.. Jeg legger puta bak nakken og skuldrene slik at jeg kommer litt opp i senga og plasserer boka på opptrukne bein. Av og til litt kinkig å bla uten å få dyna i mellom. Eller jeg ligger på siden med ei hånd under den tynneste delen av boka til å støtte den opp, da ser jeg begge sider uten å snu på meg. Og ei litt kjerubisk pute under ribbeina, for jeg er mager. Gudhjelpes så mange filmer jeg har sett snudd 90 grader, fordi jeg ligger på siden og det er totalt uaktuelt å løfte hodet;-D Latskapen lenge leve!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Passer du på å ha skikkelig godt leselys?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jada.. Blir altfor fort trøtt hvis jeg prøver å lese i stearinlysblafringen... Ild og seng hører jo ikke sammen heller, så det blir en sjelden gang på sofaen. Men jeg vil ikke ha for mye lys heller eller grelt lys, for jeg har Aspergers og for meg blir det psykisk krevende med skarpt lys. Fin måte å torturere meg på, låse meg inne i et rom med skarpt lys uten mulighet til å komme vekk fra det..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for tipset, det skal jeg prøve :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Noe sånt kanskje?

badekarglede

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

haha, jeg S K J Ø N N E R ikke at ikke én eneste sunnmøring har kommet opp med ideen om å starte en bokstøtte-fabrikk. Tenk for et marked.... lol

Jeg bruker forresten maleklyper på hver perm når jeg leser så jeg slipper å tviholde på bokpermene. Maleklype er en slik stor bred "klesklype" som holder papiret fast til platen når en maler. Det hjelper litt. Sidene flagrer ihvertfall ikke så fort en slipper taket i boken, og det går lett å løsne litt av for å bla om. Sært kanskje ja, men lurt :D

Og du greide forresten å minne meg på hvor inderlig jeg savner et badekar ❤

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har sett en greie flere steder i det siste som jeg tror er noe man setter på fingeren for å holde boka oppe mens man leser. Noe til å holde boka oppe mens man leser er det i hvert fall.

Jeg bruker også pute når jeg ligger på ryggen, men jeg har den på brystet, jeg liker vel å ha bokstavene nærmere meg.

Og så er det lesebrett, som en del ting blir enklere med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en slik dings som skal holde boka åpen, men synes den funker sånn passe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den dingsen høres smart ut. Kan nesten se for meg åssen den ser ut også. Må gjerne sifra her inne hvis du kommer over den igjen, så vi vet hvor den er å få tak i ;-)

Jeg liker også å ha boka nærme meg når jeg leser. Sikkert fordi jeg er nærsynt, og før jeg fikk briller, så lå jeg krokrygget utover pulten på lesesalen med nesa i bøkene. Mine medstuderende trodde noen ganger jeg hadde sovnet over pensumet ^..^

Forresten tusen takk for den tidligere inspirasjonen jeg fikk av deg, med bok til frokostkaffen. Jeg har kost meg med en novelle hver morgen nå en tid, og det har blitt en koselig rutine. Så jeg har tenkt på deg noen ganger når jeg har sittet ved frokostbordet med bok&kaffe og sendt deg et stille takk for å ha inspirert til en finere morgenstund :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne var det visst. Samma butikken som alt det andre. Og så fint at du får glede av morgenkaffelesing :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk, den ser kjempelur ut :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

her er en til

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Bookchair" (som en av dingsene mine kalles) funker utmerket til sitt bruk. Dvs. jeg bruker den til å sette håndskrevne kladder på når jeg skal skrive på PCn, og når jeg skal skrive av lengre avsnitt fra bøker. Bruker den ikke når jeg skal lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser jo veldig praktisk ut, spesielt til ditt bruk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er faktisk en dings som funker, og jeg har brukt den mye. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er den ikke plundrete? Jeg ser for meg at jeg blir lettere irritert over at det tar for lang tid å bla. Når jeg først er i gang leser jeg ganske raskt og det blir mange blainger i timen. Er det derfor den er et studenthjelpemiddel og du ikke bruker den til lesing? Kan lett se for meg at den er fin til å holde opp noe som skal skrives av, ja..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bookchair er ikke plundrete i det hele tatt! Men jeg leser sjelden sittende ved et bord. Jeg bruker den bare på flatt underlag, dvs. jeg tror den kan være litt ustabil plassert andre steder, men det kan godt være det også går. Slik ser min ut. Som dere kanskje ser kan man enkelt forandre på hellingsvinkel og bla om.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kult!! Ser ut som en sånn strandstol som Mr Bean har gjort legendarisk... Tror ikke jeg kommer til å skaffe en, men jeg kan skjønne at noen har bruk for den. Jeg er veeldig sånn at jeg ikke kjøper "alskens som folk tror de trenger", jeg har nok duppeditter av andre unødvendige slag.. he he

Det er et zen koan som forteller: Munken kastet koppen sin da han så et barn drikke av hånden.

Kanskje det er slik minimalisering jeg vil ha med visse ting? Mitt krav til duppeditter er at de skal være praktiske OG virke..;-D Burde jeg føye til å være minst mulig i veien når de ikke er i bruk??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig med deg om duppeditter, men denne bruker jeg faktisk flere ganger i uka. Den hadde faktisk passa ypperlig til en av de tinga jeg gjør på jobb, men jeg tar ikke med min egen dit, og det er nok ikke aktuelt for sjefen for pengene å spandere en på meg... Dette er faktisk en av yndlingtingene mine! Har jeg reklamert nok nå tro? Kan jo kanskje nevne at jeg kjøpte den på Akademika (Blindern). :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er mange smarte løsninger der ute. Fra de helt enkle og billige til mer high-tech og dyre.

her finner du noen av de

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er vel bare det dyreste største monsteret som funker egentlig, om man vil ligge og lese. Men det blir for dyrt, stort og plasskrevende for min del.. Skulle ha vert noe mindre på markedet, "noe lignende" det lille bokstativet som ser ut som en tavle, bare med f.eks et pleksiglasslokk i stedet som man spenner fast boken med så kunne man ha brukt den begge veier... De klemmene ser temmelig veike ut.. Tusen takk for linker :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må nok være veldig dedikert for å kjøpe den dyreste ja :-)

Ser for meg at det blir litt klønete å bytte side i boka med pleksiglass foran.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ligger som regel når jeg først leser. Enten på sofaen eller i senga. Det er avslappende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I sofaen med beina på bordet, må ha kaffe og tobakk i nærheten, da koser jeg meg ille gitt. Leser aldri på senga, for der er det røykeforbud.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan både sitte i go'stolen, stå ved komfyren el. ligge i sofaen, men det beste jeg vet er å legge meg tidlig enkelte kvelder slik at jeg kan lese helt til boka glir ut av hendene mine, og det er på tide å slukke lyset. Da kan det ha gått både 2 og 3 timer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ligger med hode, nakke og rygg litt opphøyd på en pute i senga helst, med en legg over kneet, eller knærne rett opp. Eller jeg sitter og bøyer meg over boka, men det får jeg en begredelig nakkepine av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kommer helt an på hvor jeg befinner meg - dessuten blir jeg ofte så oppslukt av boka at jeg ikke legger merke til hvordan jeg sitter i det hele tatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He he. Etter nettopp å ha skrevet at jeg elsker tykke bøker kan man jo lure på hvilken stilling man har uten å bli helt gåen i armene. Selv har jeg funnet ut at når jeg ikke sitter i sofaen med boka på bordet, er det best å ligge på siden (venstre)i sofaen. Da brukes en av ryggputene for å få litt skråhøyde, og med en sofapute under hodet. Boka støtter jeg på armlenet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir somregel liggende på rygg, i sofaen eller senga.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Utrolig hvor mye det går an å diskutere relatert til lesing. Og svar kommer det i bøtter og spann på alle slags spørsmål. For meg er det viktigst med godt leselys, og da havner jeg gjerne ved kjøkkenbordet (helst når det ikke er noen andre der).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hehe, bare fantasien som stopper oss når det gjelder leserelaterte emner vet du :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sitter som regel i sofaen. Enten rett opp og ned eller liggende. Om sommeren tar jeg boka med ut på trappa eller på solsenga på verandaen. :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Æhh, jeg begynner pent og pyntlig i sofaen, sittende med boka i fanget, men etterhvert som spenningsnivået stiger kryper jeg lenger og lenger ned i liggende stilling...dette medfører litt problemer når jeg samtidig skal drikke te eller noe annet godt. Plassen må jeg samtidig sloss med bikkja om fordi yndlingsplassen hans er også i samme sofa...Ute i sola har jeg en godstol som jeg krøller meg sammen i eller så har jeg en liggestol tilgjengelig. Jeg sitter sjelden i samme stilling lenge av gangen, mye fordi jeg stivner i skrotten og det er tildels ganske smertefullt, men også fordi jeg lever meg til de grader inn i historien, slik at bevegelsmønstret ofte blir relatert til det jeg leser...o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har min egen bokkrok med en stressless som jeg legger meg bakover i å leser. Men siden jeg har to hunder som blir veldig sure når de ikke kan ligge ved siden av meg, så hender det at jeg for husfredens skyld setter meg i soffakroken i steden. Men jeg sovner lett bort i beina, og ryggen stivner, så sitter jeg der å leser så skifter jeg stilling omtrent vært femte minutt. Men det aller beste er å sitte rett i ryggen med boka i fange og beina rett ut på en krakk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På senga ligger jeg alltid og leser. Bretter puten i to så den blir høyere, og ligger på siden og leser... Snur meg innimellom når det begynner å bli ubehagelig. Får ofte vondt i nakken av å lese sittende...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I sofaen under pleddet med en kopp te/kakao :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den neste tråden blir vel om hva man drikker mens man leser. :p

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eller muligens hva som er best å lese mens man drikker..?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bukowski? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I sengen eller sofaen med ryggen mot hodegavlen eller armlenet og bena rett ut foran meg. Gjerne med katten på føttene, eller ved siden av meg, litt varmt om sommeren, men det kan man leve med. Om jeg ikke er hjemme så er jeg litt mer fleksibel, men disse to variantene er fortsatt mine favoritter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg sitter stort sett på madrass på gulvet, med ryggen mot en vegg. Eller i skredderstilling ute på en gressplen når været tillater det. Er det forresten noen som har funnet en behagelig måte man kan ligge og lese?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg ligger og soler meg i hagen, har jeg en pute til støtte under armene/brystet, ellers blir det ubehagelig. Ellers ligger jeg og leser på rygg så lenge jeg orker å holde boka oppe... tynne bøker funker bedre en tjukke selvsagt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Syntes nå det er godt og ligge og lese på magen :) Bare ikke i alt for lang tid selvfølgelig da går det krampe i henda xD hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser litt overalt, ettersom hvor jeg er når jeg får mulighet til å lese. Har en godstol oppe på kontoret, men faren der er at jeg sovner... Så da må boka være spennende ;)

Eller så kryper jeg ofte opp i sofaen og sitter lent med høyre side mot høyre armlen. Gleder meg til lesing i solsengen i sommer. Da sikkert liggende på magen grunnet motlys og jeg pleier å bli sliten i armen. Klag, klag ;) Men nyter å være ute å lese :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I godstolen (bokstolen min), med mine to hunder klemt mellom sprekken på stolen og meg. De er forøvrig litt fornærmet, jeg har satt meg litt ut i solen med boken min, og der er det ikke plass i stolen. ( arbeider med saken , blir nok en større stol med parasoll over.)Vanedyr og vanemennesker.!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg håper de er et par søte små og ikke Grand Danoiser!! he he

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgePiippokattaWencheDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig T