Det kan være mange grunner til at vi leser så mange bøker. Hva mener DU er årsaken til at bøker er så viktige i ditt liv?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Det tror jeg finnes egentlig mange svar på for min egen del. Det er viktig for det gir meg glede. Det gjør at jeg kan koble ut denne verden og drømme meg inn i en annen verden både når boka er fantastisk eller jeg er i dårlig humør. Men bøker gi meg kunnskap og visdom. Dette er bare noen få begrunnelser. Men kommer nok på flere hvis jeg tenker meg om.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har aldri vært uten bøker i mitt (lange) liv, det hadde vært kjedelig og uten mening. Gjøre dypdykk inn i ei bok, det er sundt for både kropp og sjel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noe av greia i hvert fall, er at grensene på en måte blir borte. Man kan lett bevege seg både i tid og sted - selv leser jeg av uvisst grunn helst bøker med handling fra litt før våre egne dager. Man kommer som leser også innpå eller "inn i" personene på en annen måte enn f.eks ved å se på film.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For min del handler det mye om at jeg greier å koble helt ut når jeg leser bøker. Da kan jeg forsvinner vekk fra livets bekymringer for en liten stund, og leve meg inn i en annen verden. Bøker er også god underholdning som det er lett å ta med seg, enten det er ut i finværet eller på banen/bussen/toget.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Spennende spørsmål! Jeg antar at for meg handler det om virkelighetsflukt. Jeg har alltid vært glad i historier, og elsker filmer nesten like høyt som bøker. Allikevel er det ingenting som gir deg en pause fra ditt eget sinn som en god bok. Bøker er som eventyr som er mer fantastiske enn noe du selv noengang vil oppleve, men som du allikevel får ta del i i en kort tidsperiode. Allikevel vet du at det ikke er virkelig, og det kan umulig føles så vondt som virkeligheten gjør av og til. En virkelig god bok blir som et kjæledyr eller en god venn, som du blir glad bare av å ha i nærheten, som du kan lese mange ganger, eller bare finne fram og ta litt på for å bli glad.

Jeg har vært glad i bøker nesten like lenge som jeg har kunnet lese, og jeg tror ikke jeg kan se for meg livet uten bøker. Det å være en lesehest føles som en del av identiteten min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Erfaringer, bilder og tanker man ellers ikke ville hatt, samt erfaring med verdener man ikke ellers kan finne dører til. For å lære eller for å få trøst, le eller smile av og med.

Alltid vokst opp med bøker og vil nok aldri være foruten dem. De er kjente og kjære personer og historier, og akkurat som mennesket alltid har elsket å høre historier om fjerne og utrolige, eller kjente og såre ting, er det spesielt å ha sin egen lille rekke med verdener og se historien på nøyaktig sin måte, noe ingen andre noensinne vil komme til å gjøre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uten bøker tror jeg min hverdag ville blitt utrolig stressende, bøker er veldig viktig for meg fordi det er utrolig avslappende å kunne hoppe inn i en annen verden, tid, situasjon, eller et sted med en helt annen handling! Utrolih herlig å bare glemme alt stress, mas og plikter selv for bare noen få minutter. Det er jo da også underholdning og tidsfordriv, med en god bok innen rekkevidde er det umulig å kjede seg! Samtaleemne! Sliter du med å få igang en sammtale med noen, men veit at de liker bøker, så er det bare så utrolig mye lettere (har "redda" meg mange ganger) Bøker er SUPERVIKTIG for meg, jeg er utrolig glad for at jeg er glad i å lese, kan ikke forestille meg et liv uten bøker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
  • Underholdning
  • Glemme en hektisk hverdag
  • Skaffe ny viten

Dessuten gir det bare en god følelse når man leser!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg er bøker en sjanse til å få nye "venner", lære om deres liv, deres kultur og omgivelser, deres visdom, gleder og sorger. Jeg drømmer meg inn i en helt egen verden, og når jeg leser ER jeg virkelig i bokas verden. Det som fascinerer meg med bøkenes verden, er at det er omtrent ubegrenset tilgang på historier. Det finnes en bok for alt du måtte ønske å oppleve!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er godt å glemme seg selv litt. Virkelighetsflukt. Bedøvelse. Og samtidig det motsatte - alt blir liksom tydeligere når man leser. Jeg kan ikke forestille meg et liv uten bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker for meg er:

  • visdom og vekst

  • flukt og frikvarter

  • nektar og nytelse

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Jeg er en nysgjerrig sjel, og bøkene gir meg på en måte utløp for det. Jeg får mulighet til å oppleve land, kulturer, tider, og mennesker jeg ellers aldri vill fått.

Det frister for eksempel ikke så mye å reise til Iran, jeg hadde mest trolig blitt gal av å forholde meg til alle regler man ikke bør glemme for å unngå å bli tatt av det religiøse politiet. Men siden jeg er som jeg er, så er jeg jo nysgjerrig på Iran også, og da blir en bok som en slags god nummer to. Kan jeg ikke reise dit, så leser jeg om det, og håper boken er så god at det nesten blir som å oppleve det selv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forventningen , før man åpner en bok man allerede har valgt seg ut. Historien, hva forteller boken , hva den gir meg av opplevelser. Lærdom, opplysninger, romantikk, grøss og gru, sanne historier som kan være triste men også oppfriskende. Noe jeg kan snakke med andre lesere om.Jeg føler meg nesten rik, rik på bøkenes innhold. Jeg ville vært fattig uten bøkene mine.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oi, jeg vet faktisk ikke. Jeg tror ikke det er bare en grunn som gjør det. Det er den gleden jeg føler når jeg holder en bok i hendene. Det er underholdningen bøkene gir meg, dybden i historiene som ofte forsvinner i filmer. Det er følelsen av å kjenne karakterene i bøkene og forstå dem. Jeg lærer når jeg leser, også når jeg leser ting som ikke er fra virkeligheten så lærer jeg stadig vekk noe nytt. Men mest av alt er det nok alle følelsene bøkene gir meg. Jeg smiler, ler, blir trist, skremt og så videre når jeg leser. Og de følelsene gjør at bøker setter seg i hjertet mitt og blir der.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenHarald KAnniken LSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MAkima MontgomeryChristofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanne