Er det noen der ute som har anbefalinger angående bøker med godt språk? Er så altfor lenge mellom hver gang man kommer over en (unnskyld klisjeen...hehe..;)) språklig perle! Språknerd som jeg er...:P

Siste boken jeg leste med godt språk var: "La meg synge deg stille sanger"...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Johan Bojer er (en av) min(e) favoritt(er) - i tillegg til gode historier er det en språklig fryd å lese ham! For meg betyr språket veldig mye, jeg blir utrolig frustrert over forfattere som skriver dårlig - enten problemet er dårlig setningskonstruksjon, klisjeer eller svulstigheter. Du kan nesten lese hva som helst av Johan Bojer uten å bli skuffet, tror jeg - her er Bojer-listen min, der kan du se endel av bøkene han har skrevet.

Jeg er forresten nettopp blitt ferdig med Roy JacobsensVidunderbarn - jeg frydet meg over språket i den også! Både Bojer og Jacobsen skriver jordnært, og samtidig språklig oppfinnsomt. Jeg bøyer meg i støvet for sånne forfattere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har det siste året lest tre bøker av Cormac McCarthy - Veien, Blodmeridianen og Intet land for gamle menn. Jeg må si at språket hans er fantastisk, og han bruker noen ord innimellom som ikke nødvendigvis er så mye i omløp i dag. I den norske oversettelsen slo jeg av og til opp ord for å få riktig betydning.

Jeg må vel kanskje legge til at Blodmeridianen er noe av det mest voldelige og groteske jeg selv har lest, så direkte lystig lesing kan man ikke si at det er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du må også lese bøker av Margaret Skjelbred. Gulldronning, perledronning diskuteres her på bokelskere nå. Les hva som skrives om den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blant de bøkene jeg har lest det siste året, er det iallefall to som jeg kommer på i farten at jeg likte godt bl.a. på grunn av språket. Den ene er Kjersti Annesdatter Skomsvolls debutbok "Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg". Den har en sjelden språklig lekenhet som jeg satte stor pris på, i tillegg til at hun har noe vesentlig å formidle.
Den andre er Tove Nilsens "Nede i himmelen", som har et nydelig språk.
Ellers synes jeg at alt hva jeg har lest av Johan Borgen har en meget "elegant språkføring".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg føler meg veldig "hjemme" i Tove Nilsens språk - kanskje har det noe å si at vi har ganske lik oppvekstbakgrunn?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er litt språknerd selv :)
Det er mange flotte bøker med godt språk.
Av de bøkene jeg selv har lest i det siste så anbefaler jeg:
- Frost av Roy Jacobsen
- Av måneskinn gror det ingenting av Torborg Nederaas
- Pinnvinets eleganse av Muriel Barbery
- Pustegynge av Herta Müller

Dette er bøker som har fått høye terningkast av meg både på grunn av historien og språket i bøkene :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lyst til å foreslå Carolina De Robertis roman "Det usynlige fjellet". Det er en av de bedre bøkene jeg har lest i år. Den ble lansert på norsk ultimo 2010. Språket i denne boken er vakkert og poetisk og den er en nytelse å lese. Hvis man leter, som du gjør, etter språkelig gode bøker er det jo et hav å ta av. Men jeg tror faktisk du vil like denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk altså..:) tror jeg skal prøve meg på "det usynlige fjellet"..Av de du nevner, Hedvig, har jeg lest alle utenom "Pustegynge", tror jeg skal bestille den..:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KLinda PaulsenNils PharoKirsten LundTorill RevheimHeleneÅsmund ÅdnøyHenrik  Holtvedt AndersenritaolineToveLinda NyrudBirkaAnne-Stine Ruud HusevågPiippokattaNicolai Alexander StyveLailaBjørn BakkenBård StøresiljehusmorAkima MontgomeryBeathe SolbergKjerstiHilde Merete GjessingEster STorAmanda ALilleviFrisk NordvestAnn-Kristin RobstadJMerethe SolstadMorten MüllerEllen E. MartolGro-Anita RoenBenedikteAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIngunnBerit RIngunn SLisbeth Kingsrud KvistenThomas Kihlman